‘Huawei P9 krijgt vier varianten’

Huawei gaat waarschijnlijk vier varianten van zijn nieuwe P9-toestel op de markt brengen. Eén variant zal een dubbele camera hebben. Vorig jaar bracht de Chinese fabrikant een variant minder uit van zijn P8.

Er zijn details over de opvolger van de Huawei P8 verschenen. Net als vorig jaar zal het toestel niet in zijn eentje verschijnen, er zullen dit jaar zelfs vier varianten van het toestel verschijnen. Vorig jaar waren het er drie. Met vier toestellen hoopt Huawei dat er voor iedereen wel een geschikt toestel bij zit.

Verschillende varianten

Als eerste zal er een standaard variant verschijnen. Deze Huawei P9 zal waarschijnlijk een scherm krijgen met een diagonaal van 5 inch. Daarnaast komen er ook een Huawei P9 Lite en P9 Max. De Lite is bedoeld voor mensen met een lager budget, daarvoor krijg je waarschijnlijk een kleiner scherm en iets mindere specificaties. De P9 Max is bedoelt voor de phabletliefhebber. Het scherm zal groter zijn dan die van de standaard P9. Denk hierbij in de richting van een 5,5 inch-scherm.

Huawei P9
Honor 6 Plus

Huawei P9 Premium

Over de laatste variant is nog niet zoveel bekend. Een onbekende bron heeft aan Venturebeat verteld dat dit een premium P9 wordt. Het lijkt erop dat het toestel de beste specificaties van de vier krijgt met een dubbele camera aan de achterkant. Deze camera zal een verbeterde versie zijn van de Honor 6 Plus. De Honor 6 Plus kon achteraf focussen en diafragmastanden simuleren. De P9 Premium zal dit ook kunnen. Daarnaast zal de camera nog wat extra trucjes kunnen, maar wat die trucjes zijn is nog onbekend.

Geen QHD-scherm

De schermen van de P9-toestellen zullen qua resolutie niet hoger gaan dan full-HD. De bron, die vermoedelijk intern bij Huawei zit, verteld dat de P6 aankomend jaar de enige smartphone van Huawei zal zijn met een QHD-scherm. Het bedrijf ziet nog geen voordeel in een energieslurpend scherm wat er hetzelfde uitziet als een full HD-scherm.

De P9-reeks zal volgens de bron niet tijdens het Mobile World Congres aangekondigd worden. Vermoedelijk zal de fabrikant enkele weken na deze beurs de P9-toestellen presenteren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters