Huawei P9 Lite: het kleine broertje wordt groot -ADV

De Huawei P9 is een luxe, degelijke smartphone, maar wat als je iets minder wil besteden aan je telefoon? Voor deze mensen heeft Huawei de P9 Lite ontwikkeld, met bijzonder veel waar voor je geld.

Doorgaans geven bedrijven hun vlaggenschepen de meeste aandacht en Huawei is hier niet anders in. Dit is eigenlijk jammer, want de Huawei P9 Lite verdient het eigenlijk net zo goed als zijn duurdere broer, de Huawei P9. Als je namelijk een Huawei P9 Lite met abonnement neemt ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je voor het vlaggenschip kiest, terwijl je veel van de voordelen van de P9 alsnog tot je beschikking hebt.

Gestroomlijnd design

De Huawei P9 Lite mag dan wel het goedkopere broertje zijn, qua design doet hij zeker niet onder voor zijn grote broer. Aan de voorkant bevindt zich namelijk vrijwel hetzelfde 5,2 inch Full HD-scherm, wat vrijwel ongehoord is in deze categorie. Doorgaans krijgen goedkopere toestellen een wat minder scherm mee ten opzichte van hun duurdere tegenhangers, maar hier heeft Huawei bij de P9 Lite niet naar geluisterd.

Ook wat de behuizing van de P9 Lite betreft doet hij niet onder voor de fors duurdere P9. De luxe behuizing keert terug bij het goedkopere model, dus ook hier zul je een stijlvolle metalen uiterlijk terugzien. Veel Huawei telefoons hebben zo’n behuizing, zelfs in het lagere segment, wat de keuze voor de P9 Lite alleen maar aantrekkelijker maakt. Zo komt jouw telefoon qua uiterlijk in de buurt van verschillende vlaggenschepen, terwijl je er maar een fractie van de prijs voor hebt betaald.

De enkele camera

Toch krijg je niet alles van de P9 mee in het goedkopere model. Zo zul je hier geen dubbele Leica-camera terugvinden, maar een enkel exemplaar met een 13-megapixelsensor. Deze camera zal je uitstekend dienen met prima plaatjes, maar natuurlijk niet op hetzelfde niveau als de Leica-camera van de Huawei P9. Bovendien kun je niet achteraf de belichting en scherpte van je foto’s aanpassen.

Ook is de hardware onder de motorkap wat minder krachtig. De gebruikte octa-core processor in de P9 Lite is niet zo snel als de chip van de P9, al merk je hier in het dagelijks gebruik maar weinig van. De Kirin-processor van de P9 Lite is meer dan snel genoeg om je favoriete apps zoals Snapchat, WhatsApp en Candy Crush te kunnen draaien.

Kleintjes worden groot

Huawei bewijst met de P9 Lite maar weer eens dat het tegenwoordig helemaal niet nodig is om honderden euro’s uit te geven aan een smartphone om een volwaardige telefoon te krijgen. Het goedkopere broertje presteert namelijk meer dan goed genoeg om op zichzelf te staan als uitstekende keuze. Het zal ons in ieder geval benieuwen wat Huawei ons in de toekomst zal brengen wat betreft betaalbare smartphones en hun mogelijkheden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters