Huawei P9 Lite: het kleine broertje wordt groot -ADV

De Huawei P9 is een luxe, degelijke smartphone, maar wat als je iets minder wil besteden aan je telefoon? Voor deze mensen heeft Huawei de P9 Lite ontwikkeld, met bijzonder veel waar voor je geld.

Doorgaans geven bedrijven hun vlaggenschepen de meeste aandacht en Huawei is hier niet anders in. Dit is eigenlijk jammer, want de Huawei P9 Lite verdient het eigenlijk net zo goed als zijn duurdere broer, de Huawei P9. Als je namelijk een Huawei P9 Lite met abonnement neemt ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je voor het vlaggenschip kiest, terwijl je veel van de voordelen van de P9 alsnog tot je beschikking hebt.

Gestroomlijnd design

De Huawei P9 Lite mag dan wel het goedkopere broertje zijn, qua design doet hij zeker niet onder voor zijn grote broer. Aan de voorkant bevindt zich namelijk vrijwel hetzelfde 5,2 inch Full HD-scherm, wat vrijwel ongehoord is in deze categorie. Doorgaans krijgen goedkopere toestellen een wat minder scherm mee ten opzichte van hun duurdere tegenhangers, maar hier heeft Huawei bij de P9 Lite niet naar geluisterd.

Ook wat de behuizing van de P9 Lite betreft doet hij niet onder voor de fors duurdere P9. De luxe behuizing keert terug bij het goedkopere model, dus ook hier zul je een stijlvolle metalen uiterlijk terugzien. Veel Huawei telefoons hebben zo’n behuizing, zelfs in het lagere segment, wat de keuze voor de P9 Lite alleen maar aantrekkelijker maakt. Zo komt jouw telefoon qua uiterlijk in de buurt van verschillende vlaggenschepen, terwijl je er maar een fractie van de prijs voor hebt betaald.

De enkele camera

Toch krijg je niet alles van de P9 mee in het goedkopere model. Zo zul je hier geen dubbele Leica-camera terugvinden, maar een enkel exemplaar met een 13-megapixelsensor. Deze camera zal je uitstekend dienen met prima plaatjes, maar natuurlijk niet op hetzelfde niveau als de Leica-camera van de Huawei P9. Bovendien kun je niet achteraf de belichting en scherpte van je foto’s aanpassen.

Ook is de hardware onder de motorkap wat minder krachtig. De gebruikte octa-core processor in de P9 Lite is niet zo snel als de chip van de P9, al merk je hier in het dagelijks gebruik maar weinig van. De Kirin-processor van de P9 Lite is meer dan snel genoeg om je favoriete apps zoals Snapchat, WhatsApp en Candy Crush te kunnen draaien.

Kleintjes worden groot

Huawei bewijst met de P9 Lite maar weer eens dat het tegenwoordig helemaal niet nodig is om honderden euro’s uit te geven aan een smartphone om een volwaardige telefoon te krijgen. Het goedkopere broertje presteert namelijk meer dan goed genoeg om op zichzelf te staan als uitstekende keuze. Het zal ons in ieder geval benieuwen wat Huawei ons in de toekomst zal brengen wat betreft betaalbare smartphones en hun mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters