Zoveel gaat de Huawei P9 Lite kosten

Een Roemeense en Franse webshop hebben de prijs van de langverwachte Huawei P9 Lite onthuld.

Huawei P9
De Huawei P9

Huawei

Huawei kondigde begin deze maand in Londen haar nieuwe vlaggenschepen aan, de Huawei P9 en de P9 Plus. Beide prachtige toestellen, maar we hadden van te voren ook nog twee andere toestellen verwacht: de P9 Lite en de P9 Max. Beide smartphones doken meerdere malen op in gelekte foto’s en benchmarktests, dus over het bestaan van de onaangekondigde toestellen hoefde niet getwist te worden. Het is duidelijk dat Huawei van plan is de toestellen op een later moment alsnog aan te gaan kondigen, gezien de Huawei P9 Lite opdook in een Russische hands-on en de Huawei P9 Max in het wild gespot is.

Huawei P9 Lite

Vooral de Huawei P9 Lite is interessant: kan Huawei voor een aantrekkelijke prijs alsnog indrukwekkende specificaties aanbieden? Die vraag werd vandaag gedeeltelijk beantwoord, want een Europese winkel heeft de prijs van het toestel op haar site gezet. De informatie komt van de Roemeense webshop Cel.ro, waarop zwarte, witte en gouden varianten van de Huawei P9 Lite te zien zijn.

Huawei P9 Lite prijs

Het onaangekondigde toestel gaat volgens de Roemeense webshop 1209 lei kosten, wat neer komt op €270. Helaas lijkt de smartphone duurder te gaan worden in de rest van Europa, zoals blijkt uit een Franse webshop. Daar kost de P9 Lite maar liefst €298.95, wat een verschil van €30 is.

Specificaties

De beschrijving van het toestel bevestigt ook de specificaties van de Huawei P9 Lite die we al eerder tegen zijn gekomen: een Kirin 960 chipset, 2GB aan werkgeheugen, een 5.2-inch scherm, een 3000mAh batterij en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel vind je een 13MP camera en aan de voorkant zit een 5MP camera. De smartphone heeft net zoals zijn grote broers een vingerprintscanner en Android 6.0.

Het zijn niet de meest verbijsterende specificaties, al helemaal niet als je ze vergelijkt met de recente goedkopere smartphones van onder andere Xiaomi, maar voor die prijs kan de smartphone een aantrekkelijk alternatief voor de duurdere Huawei P9 zijn. Nu de smartphone op meerdere webshops opduikt zal de aankondiging van Huawei waarschijnlijk binnenkort plaatsvinden, waarna de Huawei P9 Lite naar verwachting meteen te koop zal zijn.

Bron: GSM Arena

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters