Huawei P9 Lite voor aankondiging in de verkoop

Hoewel Huawei ervoor koos om de Huawei P9 Lite niet tegelijkertijd met de P9 en P9 Plus aan te kondigen, is het toestel al op verschillende verkoopsites gespot. Opvallend is dat de specificaties niet geheel overeenkomen met die van eerdere geruchten, waaronder de gelekte TENAA certificatie.

Hands-on

Eerder verscheen het toestel al op de site van een Roemeense kleinhandel. Deze bood het telefoon aan in zwart, goud en wit voor omgerekend €270 tot €305. Volgens de site beschikt de telefoon over 2gb RAM, 16gb intern geheugen en een 3000mAh batterij. Hierna volgden een Belgische en een Duitse verkoopsite die dezelfde specificaties lieten zien. In een eerder gelekte hands-on van de Russische site Hi-Tech werd echter nog gesproken van 3 of 4gb RAM. Dat is overigens niet het enige wat opvalt.

Specificaties komen niet overeen

In de TENAA certificatie die onlangs verscheen, werd er naast 3gb RAM gesproken van een batterij van 2900mAh. Ook zou het toestel over een 8MP selfie-camera beschikken. Op de websites van de verkooppunten zien we echter 2gb RAM, een 3000mAh batterij en een 5MP selfie-camera. De HiSilicon Kirin 650 chipset en 13MP front-cam komen wel overeen. Ook is het zeker dat de telefoon een uitbreidbaar intern geheugen heeft van 16gb.

Prijs in Eurolanden

In de Eurozone liggen de prijzen iets hoger. Op een Belgische site verschenen ook al prijzen voor het toestel, die iets hoger lagen dan die van de Roemeense site, namelijk €298,95. Inmiddels is er een site verschenen waar het toestel ook daadwerkelijk kan worden aangeschaft. Op een Duitse webwinkel scoor je het toestel zonder abonnement voor €299. Met een abonnement is de aanbetaling slechts €4,95. Je kunt de telefoon dan in de 19e week van het jaar verwachten: tussen 9 en 15 mei.

Huawei P9 Lite in Duitse webwinkel
Huawei P9 Lite in Duitse webwinkel

 

Aankondiging

Vooralsnog is de Huawei P9 Lite niet officieel aangekondigd door Huawei zelf. Gelukkig zijn ze bij Huawei beter in telefoons maken dan in geheimen bewaren. Grote broers P9 en P9 Max zijn wel al aangekondigd, en de P9 is zelfs al in onze handen beland. Hoe dat beviel, lees je hier.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters