Huawei P9 Lite compleet onthuld in TENAA certificatie

De Huawei P9 Lite is in vol ornaat te zien in de TENAA certificatie, evenals de specificaties van het langverwachte toestel.

Huawei

De afgelopen maanden zagen we meerdere keren de Huawei P9 Lite voorbij komen in verschillende gelekte foto’s en benchmarktests. Het leek dan ook logisch dat Huawei begin deze maand het nieuwe toestel zou gaan onthullen tijdens hun aangekondigde evenement in Londen, maar niets bleek minder waar. Het Taiwanese bedrijf kondigde enkel de P9 en de P9 Plus aan, twee grotere high-end smartphones. Ook vorige week bleef een aankondiging uit tijdens een tweede evenement van Huawei in Shanghai, terwijl de P9 Lite wel op bleef duiken in Russische hands-on artikelen en op verschillende webshops, waardoor we onder andere de prijs van het toestel al weten.

P9 Lite

Een TENAA certificatie van de Huawei P9 Lite heeft het toestel vandaag compleet onthuld, inclusief alle specificaties en renders. De TENAA is een Chinees overheidsorgaan dat onder andere smartphones certificeert voordat ze in het land mogen worden verkocht. De tijdens die certificatie vergaarde informatie en foto’s van het toestel in kwestie worden meestal uiteindelijk op het internet geplaatst, waardoor we vaak toestellen al in vol ornaat te zien krijgen voor ze officieel zijn aangekondigd.

Huawei P9 Lite TENAA

Specificaties

Het eerste dat opvalt is dat de metalen P9 Lite niet de dubbele Leica camera van zijn grotere broers heeft, de P9 en de P9 Plus. In plaats daarvan heeft het goedkopere toestel een enkele 13MP camera aan de achterkant, en een 8MP camera aan de voorkant.  Het full HD 5.2-inch scherm heeft een resolutie van 1080 x1920. De smartphone heeft een door Huawei zelf ontworpen octa-core Kirin 650 chipset en 3GB aan werkgeheugen.

Aan de achterkant van het toestel vind je een vingerafdrukscanner, net onder de camera. De nieuwe smartphone van Huawei heeft een bescheiden 2900mAh accu, die je niet kan verwisselen. De Huawei P9 Lite is binnenkort verkrijgbaar in drie kleuren: Black, White en Gold. Het toestel wordt geleverd met Android 6.0 en Huawei’s eigen Emotion UI.

Prijs en beschikbaarheid

Dankzij verschillende Europese webshops weten we dat het toestel naar verwachting ongeveer €290 gaat kosten, al verschilt de prijs wel per bron. Naar verwachting zal Huawei de P9 Lite ergens aan het begin van volgende maand aankondigen, waarna het toestel gelijk te koop zal zijn.

Bron: TENAA

 

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters