‘Huawei P9 een maand later gepresenteerd door technische problemen’

Vorige week werd de indruk gewekt dat Huawei de P9 op 9 maart in Berlijn presenteert. Nu blijkt dit niet zo te zijn: de presentatie van de Huawei P9 zou zijn uitgesteld door technische problemen.

Huawei P9

Volgens Chinese bronnen is er bevestigd dat de P9 vertraging heeft opgelopen, omdat het toestel technische problemen heeft met de configuratie met de dubbele camera aan de achterkant.

Over het nieuwe vlaggenschip was al veel informatie gelekt. Het toestel zal als het goed is een nieuw geïntroduceerde Kirin-chipset krijgen. Dezelfde Chinese bron bevestigt dat in de P9 de Kirin 950 chipset wordt gebruikt, en het toestel heeft géén 6 GB aan werkgeheugen, maar waarschijnlijk 4 GB.

Gelekte foto’s

Er zijn wat nieuwe renders uitgelekt van de P9. Op deze nieuwe uitgelekte afbeeldingen is te zien dat het toestel aan de achterkant een dubbele camera heeft en dat de laserautofocus naast de camera niet meer te zien is. Naast deze nieuwe verandering aan het toestel is er een andere verandering zichtbaar: de vingerafdruksensor is nu rond in plaats van hoekig. De camera en de nabijheidssensor aan de voorkant is verplaatst. Door de verschillende uitgelekte ontwerpen is niet precies duidelijk wat het daadwerkelijke ontwerp zal zijn voor de P9.

Huawei P9 Specificaties

Hua wei P9

De Huawei P9 heeft een schermformaat van 5,2 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Er komt een eigen processor in van Huawei in, de Kirin 950-processor. Het toestel heeft een 3 GB aan ram-geheugen en 32 GB opslaggeheugen. De dubbele camera aan de achterkant heeft een 12-megapixelcamera en de voorkant heeft een camera met 8-megapixelcamera.

Naast de P9 komt Huawei ook met andere modellen: Huawei P9 Lite, Huawei P9 Max en de Huawei P9 Premium.

Prijzen en specificaties Huawei P9 toestellen

De P9 Lite maakt gebruik van een Snapdragon 650-processor, met 2 GB aan ram-geheugen en 16GB opslaggeheugen. De P9 Max heeft een 6-inch scherm en een Kirin 955-processor, 4 GB aan ram-geheugen en 64 GB aan werkgeheugen. De P9 Premium heeft een Kirin 955-processor, 4 GB aan ramgeheugen en 64 GB aan werkgeheugen. Het goedkoopste toestel van de P9 begint vanaf 264 euro en het duurste toestel van de P9 is 571 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters