Nieuwe details Huawei P9 Max gelekt

De langverwachte Huawei P9 Max dook vandaag opnieuw op in een gelekte benchmarktest, waardoor we een stuk meer weten over de specificaties van de smartphone. 

Huawei P9 Max

Huawei heeft begin deze maand de Huawei P9 en de P9 Plus onthult, twee stijlvolle smartphones met indrukwekkende specificaties. Eerdere geruchten wezen echter op nog twee Huawei P9 varianten, de P9 Lite en P9 Max, die desondanks toch niet werden aangekondigd tijdens Huawei’s presentatie in Londen.

Een hands-on van een Russische site bewees twee weken geleden al dat de P9 Lite nog in de pijplijn zit, en ook de Huawei P9 Max duikt weer op verschillende plekken op. Vandaag verscheen er bijvoorbeeld een benchmarktest van de Huawei P9 Max online op GFXBench.

Huawei P9 Max benchmarktest

Specificaties

De Huawei P9 Max krijgt een gigantisch 6.9-inch scherm, waarmee het toestel van Huawei in de buurt van tablets komt, zoals bijvoorbeeld de Nexus 7. Het scherm van de P9 Max heeft een resolutie van 1920 x 1080, wat lager is dan verwacht. De benchmarktest toont dezelfde 64-bit HiSilicon Kirin 950 chipset, met 3GB aan werkgeheugen. Dat is opvallend, want afgelopen november zagen we in de resultaten van een AnTuTu benchmarktest dat het toestel 4GB aan werkgeheugen zou hebben.

Een logische verklaring is dat Huawei twee verschillende modellen uitbrengt, waarvan de 4GB variant ook meer opslaggeheugen zal hebben. Het zou ook goed kunnen dat een van beide tests niet klopt, maar dat zullen we pas weten wanneer Huawei de P9 Max officieel aankondigt.

Camera’s

Volgens de gelekte benchmarktest heeft de Huawei P9 Max 32GB aan opslaggeheugen, maar mist een MicroSD card slot. Aan de achterkant van de smartphone vind je een 16MP camera met LED flash, autofocus, en ondersteuning voor HDR. De 8MP camera aan de voorkant van het toestel kan ook in full HD video opnemen. De Huawei P9 Max draait naar verwachting op Android 6.0, met de Huawei Motion schil.

Het is helaas dus nog steeds niet bekend wanneer Huawei van plan is de P9 Max uit te gaan brengen, maar naar verwachting zullen we zeer binnenkort meer over dit toestel horen. Ondertussen kun je onze Huawei P9 hands-on checken.

Bron: GFXBench

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters