Nieuwe specificaties en persfoto Huawei P9 gelekt

Vandaag dook er een officiële persfoto van de Huawei P9 op, samen met wat nieuwe informatie over het langverwachte toestel.

Huawei P9

Over drie dagen, op woensdag 6 april, wordt de nieuwe Huawei P9 officieel aangekondigd. We hebben het nieuwe vlagschip van Huawei al uitgebreid kunnen zien op verschillende gelekte renders en foto’s, en ook over de specificaties weten we dankzij anonieme bronnen al aardig wat. Vandaag dook er ook een officiële persfoto op van het toestel, waarop de achterkant van de Huawei P9 haarscherp te zien is.

Huawei P9
De gelekte persfoto

Leica

Daarmee kunnen we niet alleen bevestigen dat er inderdaad twee camera’s aan de achterkant van de smartphone te vinden zijn, maar ook dat ze door het Duitse Leica geproduceerd zijn. Dat was al te verwachten na de aankondiging in februari dat Huawei samen ging werken met Leica, en vorige week bevestigde Huawei al dat het om de P9 ging.

Eerdere geruchten wezen er op dat het om twee 12MP camera’s gaat, met laser auto focus en flash. Op de foto is ook duidelijk te zien dat de vingerprintscanner vierkant is, terwijl eerdere onduidelijke foto’s een ronde scanner toonden.

Specificaties

Naast de persfoto dook er ook wat nieuwe informatie op over de vermeende specificaties: De Huawei P9 heeft waarschijnlijk een 5.2-inch scherm met een 1080 x1920 FHD resolutie. Onder de motorkap vinden we Huawei’s eigen Kirin 955 SoC terug, samen met 4GB aan werkgeheugen. Die specificaties komen echter niet overeen met de eerder gelekte specificaties: de Huawei P9 zou 3GB aan werkgeheugen hebben en de Kirin 950 chipset.

De kans is echter groot dat het toen om de P9 Lite ging, en dat beide toestellen dus gewoon bestaan. Huawei is namelijk van plan om zowel een Huauwei P9 Lite als een P9 Max uit te brengen naast het standaard model. Wel zullen alle varianten op Android 6.0 draaien. Woensdag weten we meer!

Bron: Mobilissimo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters