Huawei P9 wordt op 6 April gepresenteerd

Het was al bekend dat Huawei technische problemen heeft met het toestel de Huawei P9, daarom is de presentatie een maand later dan gepland. Huawei liet via een aankondiging weten dat de P9 op 6 April gepresenteerd gaat worden aan de hand van een teaser met ‘save the date’.

Huawei P9

In eerste instantie was de presentatie gepland op 9 Maart in Berlijn, dit werd bevestigd door een teaser van Huawei zelf. Chinese bronnen hadden bevestigd dat de Huawei P9 vertraging heeft opgelopen door technische problemen. De problemen hadden te maken met de configuratie van de dubbele camera aan de achterkant van het toestel.

Over de Huawei is al veel naar buiten gekomen, veel details over het nieuwe toestel zijn al bekend. Het toestel heeft een 5,2-inch full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Huawei maakt gebruik van een eigen processor de Kirin 950 octacoreporcessor met 3GB aan ram-geheugen en een interne geheugen van 32GB. Deze processor eindigde onlangs op de vierde plaats in een benchmark test van AnTuTu

Dubbele camera lenzen van Leica

De dubbele camera aan de achterkant heeft een 12-megapixelcamera. Deze dubbele camera maakt het mogelijk om na het maken van foto’s de focus en scherpte van bepaalde beelden aan te passen in de foto. De camera aan de voorkant heeft een 8-megapixelcamera. onlangs maakte Huawei bekend dat ze gaan samenwerken met de Duitse fotofabrikant Leica. Hoogstwaarschijnlijk maakt de P9 dan ook gebruik van Leica cameralenzen. Het nieuwe toestel heeft ook een vingerafdruksensor.

Huawei P9

Huawei P9

De Huawei P9 heeft een enorme accucapaciteit van maar liefst 3.900mAH. Met deze grote accucapaciteit kan je lang gebruik maken van je toestel en met de USB type-c aansluiting kan je je toestel ook snel weer opladen. Naast het sneller opladen kan data vanaf het toestel sneller worden uitgewisseld door de nieuwe USB aansluiting.

Naast de P9 komen er ook nog andere modellen van Huawei uit: de P9 Lite, P9 Max en de P9 Premium. De prijzen voor deze toestellen zijn al bekend; de goedkoopste variant zal zo’n 264 euro zijn en de duurste variant is zo’n 571 euro.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters