Huawei maakt plannen voor Android 7.0 Nougat bekend

Steeds meer bedrijven geven hun toestellen de zevende versie van Android: Android 7.0 Nougat. Bij deze update zijn er een aantal veranderingen met zich mee gebracht ten opzichte van Android Marshmallow, zoals split-screen multitasken. Nu heeft ook Huawei officieel bevestigd welke toestellen de update krijgen naar de laatste Android-versie.

Nougat-update

Samen met de Nougat-update geeft Huawei ook deze toestellen een update naar EMUI 5.0, wat ook een aantal verbeteringen met zich mee brengt. Een daar van is dat er nu een app-drawer te vinden is in de skin, wat voorgaande EMUI-versies niet hebben. Huawei heeft besloten om zes toestellen naast de Mate 9, die standaard al op EMUI 5.0 en Androi 7.0 Nougat draait, te updaten naar de laatste versie van Google’s besturingssysteem.

De volgende toestellen worden geupdatet naar Android 7.0 Nougat met EMUI 5.0:

Huawei Mate 8
Huawei P9
Huawei P9 Lite
Huawei P9 Plus
Huawei Nova
Huawei Nova Plus (niet verkrijgbaar in Nederland)

Huawei Mate 9

Het toestel die standaard al op Android 7.0 Nougat draait met de EMUI 5.0 skin van het Chinese bedrijf, is de Huawei Mate 9. Deze is ongeveer een maand geleden aangekondigd in München en heeft samen met de Porche Design Mate 9 als eerste de EMUI 5.0 skin. De Mate 9 beschikt over een Kirin 960-chipset van Huawei zelf in combinatie met 4GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft een 5,9-inchscherm met een Full-HD resolutie. Ondanks zijn grote schermformaat zegt Huawei dat het toestel niet te groot is, door zijn rand-schermverhouding van 77,5%. Dit wil zeggen dat er 77,5% van de voorkant van de voorkant gevuld is met scherm.

Een grote verbetering volgens Huawei bij de Mate 9 is de achtercamera. Dit is weer een dubbele camera waarvoor is samengewerkt met camerabedrijf Leica. Door deze twee camera’s zegt Huawei met de Mate 9 optisch te kunnen zoomen. Dit gebeurt niet door te switchen tussen de camera’s, maar door beide camera’s tegelijk te gebruiken.

Porsche Design

Naast de ‘normale’ Mate 9 heeft het Chinese bedrijf nog een ander ontwerp aangekonigd. Door met een Porsche op het podium te rijden was het voor de meeste mensen wel duidelijk dat het echt een luxe-item zou worden. Dit is de Huawei Mate 9 Porsche Design, een toestel die samen met het merk Porsche Design ontworpen is en volgens meerdere mensen eigenlijk meer een verzamelitem is dan een smartphone voor dagelijks gebruik. Dit toestel heeft 6GB aan werkgeheugen en heeft een 5,5-inch Quad HD-scherm met de Amoled technologie, in tegenstelling tot het IPS LCD-paneel die wordt gebruikt in de normale Mate 9. Hierdoor is de Mate 9 Porsche Design wel geschikt voor Daydream VR en de reguliere Mate 9 niet.

Beschikbaarheid

Wanneer de bovengenoemde toestellen Android 7.0 Nougat krijgen is nog niet duidelijk. Het is wel aannemelijk dat dit de eerste helft van 2017 zal zijn, maar op dit gebied is nog niets zeker.

Bron: DroidApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Dit vind ik nu eens het probleem van Android, de Huawei Mate S bvb kan makkelijk Android Nougat aan en toch geven ze hem niet, ik heb het nogal gezegd en dat ergert mij serieus, bij Android in het algemeen is het een lotje uit de loterij dat je toestel een update krijgt en nu heb ik het niet enkel over Huawei maar over alle smartphone merken. Bij Samsung gaan ze zelfs zover dat een toestel met lagere specs een update krijgt en één met hogere specs en nieuwer is krijgt er geen, begrijpen wie begrijpen kan. Oké, het gaat hem over de schil die elke fabrikant erover plaatst, geef elk toestel een standaard Android update en laat de consument vrij om de schil er dan alsnog over te plaatsen al dan niet.

    1. Dominick Viëtor -

      Het schijnt dat de chipset van dat toestel niet compatibel is met Nougat vanwege het gebrek aan hardwarematige encryptie. Dat zou softwarematig kunnen gebeuren, maar Google laat dat bij Nougat niet meer toe.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters