Huawei presenteert achtkernige mobiele processor van eigen makelij

De Chinese telefoonmaker Huawei heeft een nieuwe achtkernige processor gepresenteerd van eigen makelij. De CPU is bedoeld om mobiele apparaten aan te sturen.

Huawei presenteert achtkernige mobiele processor van eigen makelij huawei intros octa core kirin 920 cpu with integrated lte cat 6

De Huawei Kirin 920 is voorzien van de big.LITTLE architectuur van ARM en heeft geïntegreerde multi-mode LTE categorie 6. Daarmee is het de eerste system-on-a-chip dat deze 4G-capaciteiten bezit.

De chipset bestaat uit een quadcore Cortex A15-processor die geklokt kan worden tussen 1.7Ghz en 2.0Ghz. De andere vier kernen zijn langzamere Cortex A7-exemplaren, die tussen 1.3Ghz en 1.6Ghz geklokt kunnen worden.

Huawei meldt verder dat de nieuwe Kirin 920-CPU is ontworpen met gebruikmaking van het 28-nanometer productieproces en voorts wordt voorzien van de krachtige Mali-T628MP4 quad-core grafische chip.

Diezelfde Mali-GPU is ook te vinden in de topmodellen van Samsung, de Galaxy S5 en de Note 3. Maar in die toestellen heeft de Mali-GPU zes kernen in plaats van vier.

De chip is theoretisch in staat om datasnelheden aan te kunnen tot 300 Mbps, vanwege de LTE categorie 6-capaciteiten. Daar moeten de netwerken dan wel geschikt voor zijn. Zulke supersnelle telecomnetwerken worden momenteel getest in Hong Kong, Zuid-Korea, Singapore en Duitsland.

Concurrenten Qualcomm en MediaTek zijn nog lang niet toe aan de verwerking van LTE cat. 6 in hun chips, dus hiermee heeft Huawei een stevige voorsprong genomen. Hoewel het nog niet voor de massa bestemd lijkt, omdat de netwerken er nog niet geschikt voor zijn, heeft Huawei deze processor alvast klaar.

Ondanks de snelheid en de kracht van de Kirin 920, belooft Huawei dat de CPU niet teveel stroom verbruikt. Wanneer deze supersnelle achtkernige processor in toestellen wordt verwerkt, heeft Huawei nog niet aangekondigd. Het ziet ernaar uit dat dit niet voor volgend jaar zal gebeuren.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters