Huawei presenteert MediaPad M2 in Frankrijk

Huawei heeft in Frankrijk een nieuwe tablet aangekondigd. Het gaat hie rom de MediaPad M2, die beschikt over onder andere een scherm met een formaat van 8 inch en een eigen Kirin-processor.

Huawei MediaPad M2

Hierover schrijft Les Numeriques, dat ook foto’s van de nieuwe tablet van Huawei heeft gemaakt. De Huawei MediaPad M2 is ontworpen in de stijl van het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, de P8. Op het eerste gezicht ziet de tablet er uit als een grotere variant van de Huawei P8, P8lite en P8max.

Ook dit nieuwe apparaat van Huawei is behoorlijk dun: 7,8 millimeter. Waar de smartphones van Huawei tot de dunste op de markt behoren, kan dat van de MediaPad M2 niet gezegd worden. Zo is de iPad Air 2 met 6,1 millimeter toch een stukje dunner dan Huawei’s MediaPad M2.

Neemt niet weg dat de tablet wel lekker dun is. Het scherm heeft een formaat van 8 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de M2 zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor. Dit is een 64 bit-chipset die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2GHz.

In de MediaPad M2 zit 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt, afhankelijk van de versie, 16 of 32GB. Dit opslaggeheugen is uitbreidbaar. Foto’s maakt de tablet in 8 en 2 megapixel. De batterij beschikt over een inhoud van 4800 mAh. Op de Huawei MediaPad M2 draait Android 5.0 Lollipop met daarover de Emotion UI van Huawei.

Huawei geeft de MediaPad M2 een prijs mee van 349 euro. Dat is, gezien de specificaties, op het eerste gezicht zeker geen slechte prijs. Het is nog onbekend wanneer, en of, de tablet in Nederland op de markt komt.

Huawei MediaPad M2 
Huawei MediaPad M2 
Huawei MediaPad M2 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters