Huawei presenteert Mediapad, met nieuwe versie van Honeycomb

Al eerder liet Huawei iets uitlekken over de Mediapad, een 7 inch tablet met mooie specificaties. Die tablet is nu officieel gepresenteerd en blijkt op de nog onbekende Androidversie 3.2 te lopen.

Huawei MediaPad

De Chinese telefoon- en tabletmaker is daarmee de allereerste fabrikant die met deze nieuwe versie van Android Honeycomb mag uitpakken. Veel stelt dat overigens niet voor; Android 3.2 is bijna hetzelfde als Android 3.1 maar dan speciaal gericht op 7-inch tablets in plaats van 10-inch exemplaren.

De introductie van de Mediapad vond plaats in Singapore. De 7-inch tablet zit volgestopt met mooie hardware die zorgen voor topspecificaties. Al eerder meldden wij dat de dualcore processor met zijn 1.5 Ghz sneller is dan de concurrentie. Het capacitieve touchscreen telt 217 pixels per inch. Er zit GPS in, een 1.3 megapixel frontcamera en een 5 megapixel camera achter. WiFi (802.11n) ontbreekt niet, en de accu zou het zes uur moeten volhouden. Maar het belangrijkst is toch wel het racemonster van een processor: tweemaal 1.5 Ghz in de CPU moet op papier deze tablet de concurrentie qua prestaties het nakijken geven.

De tablet is wat dikker dan de grotere Samsung Galaxy Tab 10.1, die 8,6 mm dik is; deze Huawei is iets dikker dan een centimeter. Daarmee is deze 7-inch tablet wel wat dunner dan de originele Galaxy Tab. Het apparaat weegt 390 gram, kan HD-video tot 1080p afspelen en er kan een simkaart in waarna de tablet de HSPA+ netwerken op kan. Er zit 8 Gb opslaggeheugen in plus een microSD-gleuf. Facebook, Twitter, Let’s Golf en Documents to Go staan alvast voorge├»nstalleerd.

Bluetooth en een HDMI-uitgang biedt de Mediapad ook, maar Huawei wilde nog niet ingaan op de vraag hoeveel RAMgeheugen er eigenlijk in deze tablet zit – daarover zou nog met ‘partners’ worden onderhandeld – en op vragen kregen journalisten te horen dat er geen WiFi versie van deze tablet zal worden uitgebracht. Over prijzen is nog niets bekendgemaakt; de opmerking over de WiFi only tablet die niet komt, geeft aan dat Huawei deze tablet waarschijnlijk vooral via telco’s wil aanbieden.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters