Huawei presenteert phablet Ascend Mate 2 4G

LAS VEGAS – Huawei heeft op de CES in Las Vegas de Ascend Mate 2 4G gepresenteerd. De smartphone valt in de categorie phablets, met een 6,1 inch scherm. De Ascend 2 is op vele manieren verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, die tijdens de CES 2013 werd gelanceerd.

Huawei presenteert phablet Ascend Mate 2 4G hk39905

Het toestel is niet alleen uitgerust met een gigantisch IPS-scherm, maar ook met een kolossale batterij om dat in leven te houden. Met een capaciteit van 4050 mAh zou je er volgens Huawei zes bioscoopfilms achtereen op moeten kunnen bekijken zonder opladen, of honderd uur muziek luisteren zonder dat de oplader hoeft te worden ingeplugd.

Aan de voorkant heeft Huawei een 5-megapixelcamera gebouwd, voor de mensen die van selfies van goede kwaliteit houden. Aan de achterkant bevindt zich een 13-megapixelcamera voor het echte werk. De processor is een quadcore 1,6 Ghz-exemplaar van een ongenoemde fabrikant. Het lijkt te gaan om een Qualcomm Snapdragon 400-CPU, waarmee de phablet net als zijn voorganger in het midrangesegment zou worden gepositioneerd. Huawei meldt dat de phablet beschikt over energiebesparende techniek, waardoor de prestaties dertig procent beter zijn dan andere telefoons in zijn klasse.

De phablet is 9,5 millimeter dik en is volgens Huawei vooral bestemd om als een soort kantoor-in-de-broekzak dienst te doen. Ondanks het gigantische formaat is het volgens Huawei comfortabel vast te houden in één hand. De Emotion UI van Huawei is erop geladen. Zwevende windows zorgen ervoor dat er op het scherm meerdere taken tegelijk kunnen worden uitgevoerd. De phablet kan met handschoenen aan worden bediend en spraakherkenning zorgt voor het opnemen van de telefoon tijdens het rijden.

In tegenstelling tot zijn voorganger biedt de Ascend Mate 2 wel LTE-connectiviteit, met theoretische datasnelheden tot 150 mbps. Bij de phablet kunnen als extra accessoire een bluetooth oortelefoon geleverd, een flipcover en kleurige externe batterijcovers worden gekocht.

Over prijs en beschikbaarheid, alsmede de resolutie van het scherm heeft Huawei nog niets onthuld. Wat dat laatste betreft, lijkt het erop dat het om een schermresolutie van 720p gaat, wat lang niet het hoogst haalbare is op dit gebied.

Bron: Persbericht Huawei

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters