Huawei presenteert twee tablets, MediaPad M1 en X1

BARCELONA – De MediaPad M1 en MediaPad X1 zijn twee nieuwe tablets van Huawei. De X1 is 7-inch groot, de M1 is een 8-inch tablet.

Huawei heeft beide tablets uitgerust met de mogelijkheid om ermee te bellen. Of veel mensen dat daadwerkelijk zullen doen met zo’n grote plaat tegen hun oor valt te betwijfelen, maar het kan in ieder geval wel.

De X1 heeft een full hd-scherm, een 1.6 Ghz quadcore processor, een metalen body en een 13-megapixelcamera. De tablet heeft een blauwige kleur en is erg dun: 7,8 millimeter. Fysieke knoppen ontbreken aan de vorokant. Aan de zijkanten zijn de gebruikelijke volume- en powerknoppen te vinden. Er zit 16GB intern geheugen in dat kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart.

Net als bij de nieuwe smartphone Ascend G6 zit ook op deze tablet een goed uitgeruste frontcamera, die met 5 megapixel selfies kan schieten op hoge kwaliteit. De tablet loopt op een enigszins gedateerde versie van Android, Jelly Bean 4.2.2. Over Android heen is de eigen Emotion-interface van Huawei gelegd. Die heeft als voornaamste kenmerk dat alle apps op de homescreens staan, en niet in een app-menu. Dat ontbreekt.

De batterij van deze tablet biedt 5000 mAh aan ‘juice’ en dat is volgens Huawei voldoende om het apparaat meerdere dagen in leven te houden.

mediapad x1 

De MediaPad M1 is een maatje groter, met een schermdiagonaal van 8 inch. Ook met dit apparaat kan worden gebeld, en bovendien biedt het 4G lte-connectiviteit. De resolutie van het scherm is niet al te hoog, 1280×920 pixels, het loopt net als de X1 op een 1.6 Ghz quadcore processor en ook het verouderde Android 4.2.2 Jelly Bean.

Deze tablet is eveneens in een metalen body gestopt, met witte elementen onder en boven en dual speakers, ook onder en boven waardoor het zowel aan de iPhone 5 als aan de HTC One doet denken. Deze tablet heeft aan de voorkant een 1-megapixelcamera en achter een camera met een resolutie van 5 megapixel. De Emotion user interface vormt het belangrijkste verschil met andere 8-inch tablets.

mediapad m1 
Huawei presenteert twee tablets, MediaPad M1 en X1 mediapad m1 front 

Bron: CNET, Huawei

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters