Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld

Het is Huawei dan eindelijk gelukt: de Chinese fabrikant heeft Apple ingehaald. Daarmee is Huawei nu de op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld, achter Smsung. Overigens zal dat maar van korte duur zijn.

Huawei haalt Apple in

Huawei roept het al jaren: het Chinees merk wil rond 2020 Apple en Samsung inhalen. Een zeer ambitieus streven, gezien beide fabrikanten al jaren marktleiders zijn. Vooral Apple laat het afweten als het om innovatie gaat, maar de iPhones gaan nog steeds hard over de toonbank. Maar niet hard genoeg, zo blijkt uit onderzoek van Counterpoint Research.

Uit hun data blijkt namelijk dat Apple niet langer de op een na grootste smartphonefabrikant is. Huawei heeft Apple eindelijk van de troon gestoten. De Chinese fabrikant is nu de op een na grootste smartphonefabrikant, met Apple op de derde plek. Een grote mijlpaal voor Huaweui.

Huawei Apple

Het zat er al jaren aan te komen, maar nu is het dus eindelijk zover. Overigens zal het voor korte duur zijn. De meeste consumenten wachten nu met nieuwe iPhones kopen omdat Apple volgende week zijn nieuwe toestellen zal onthullen. Dat gaf Huawei de kans om Apple te overtreffen als het om verkoopcijfers gaat.

Pad naar succes

Ook dat zal echter maar tijdelijk zijn. Als deze trend doorzet, dan heeft de Chinese fabrikant binnen een jaar genoeg capaciteit om Apple definitief voor te blijven. Volgens Peter Richardson, directeur van Counterpoint Research, heeft Huawei zijn succes te danken aan verschillende factoren.

Huawei Apple

Ten eerste de consinstente investeringen in onderzoek en ontwikkeling. De fabrikant maakt zijn eigen chips, waardoor het de prijzen laag kan houden. Ten tweede heeft Huawei dit jaar flink ingezet op aggressieve marketing, wat volgens Richardson absoluut zijn vruchten heeft afgeworpen. Ook boorde de fabrikant nieuwe markten aan.

Het wordt interessant om te zien hoe dit afloopt. Het is namelijk moeilijk te voorspellen hoe Apple het de komende jaren gaat doen. Afhankelijk van wie je het vraagt tekent het bedrijf zijn doodsvonnis met de duurdere iPhone 8, terwijl de ander het juist ziet als een bron van nieuw succes. Een ding is duidelijk: Huawei zal door moeten knallen om zijn doelen te bereiken.

Om af te sluiten nog een opvallend feitje: in juli stonden de iPhone 7 en iPhone 7 Plus op de eerste en tweede plek van de meest verkochte smartphones. De Samsung Galaxy S8 volgde pas op de vijfde plek. Wie ertussenin zat? Oppo, met de R11 en A57. Ook dat is een Chinees merk om in de gaten te houden. Het zusterbedrijf van OnePlus weet elk jaar indrukwekkende cijfers te rapporteren.

Bron: Counterpoint Research

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters