Huawei teaset haar eerste Honeycomb-tablet met een 1,5GHz dualcore-processor

Huawei heeft een nieuwe teaser van haar eerste tablet met Android Honeycomb erop vrijgegeven. De eerste specificaties van deze MediaPad kwamen ook naar buiten.

Huawei MediaPad

Tablets zijn niet nieuw voor Huawei, het bedrijf bracht eerder al een aantal tablets uit binnen haar Ideos-serie. Die waren uitgerust met telefoonversies van Android. Nu heeft het bedrijf dus een tablet met de tablet-versie van Google’s OS in de coulissen staan. En daarmee pakt het bedrijf meteen goed uit.

Het apparaat heeft een dualcore-processor die geklokt is op 1,5GHz en daarmee is het op papier de snelste tablet tot nu toe. Andere tablets hebben een singlecore 1,5GHz-processor of een dualcore 1,2GHz-processor. Welke chip er in de tablet te vinden is, is nog niet bekend. Het schijnt om een Tegra 2-chip van nVidia of een Snapdragon-chip van Qualcomm te gaan.

Ook het scherm van de MediaPad is redelijk uniek. Het heeft een doorsnede van 7″, maar een resolutie die veelal in 10″-tablets te vinden is. Het gaat om 1280×800 pixels, tegenover bijvoorbeeld 1024×600 pixels in de HTC Flyer die ook een schermdiagonaal van 7 inch heeft.

Nog niet alle specs van de tablet zijn bekend, maar het is in ieder geval duidelijk dat de tablet een 3G-chip heeft en ook uitgerust is met Wi-Fi en bluetooth.

Bron: Electicpig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via