Huawei verscheepte 28.3 miljoen toestellen tijdens eerste kwartaal

Huawei heeft vandaag bekend gemaakt dat het bedrijf maar liefst 28.3 miljoen toestellen heeft verscheept in het eerste kwartaal van dit jaar.

Huawei

Huawei heeft vorig jaar in totaal meer dan 100 miljoen smartphones verkocht, een absoluut record voor het bedrijf. De flinke groei zorgde ervoor dat het bedrijf plotseling op de derde plaats van de grootste smartphonemerken ter wereld stond, achter Samsung en Apple. Huawei was in 2015 verantwoordelijk voor 7.4% van alle verscheepte smartphones wereldwijd.

Grootste smartphonemerk

Het Chinese bedrijf heeft de ambitie om voor 2022 het grootste smartphonemerk ter wereld te zijn, dus het is niet van plan om dit jaar rustig na te gaan genieten. Huawei moet deze groei blijven doorzetten om zijn doel te bereiken. Dat is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in ieder geval gelukt, zoals het bedrijf vanmorgen bekend heeft gemaakt. Huawei verscheepte maar liefst 28.3 miljoen handsets in het eerste kwartaal van 2016.

140 miljoen

De smartphonemaker wil dit jaar de 140 miljoen bereiken. Dat is volgens analisten een onrealistisch doel gezien de afnemende groei in de huidige smartphonemarkt. Bedrijven als Apple en HTC kampen met teruglopende verkopen. Enkel Chinese merken als Huawei en Oppo groeien nog hard, maar ook daar zit een limiet aan. Samsung weet door het gigantische succes van de Galaxy S7 en S7 Edge nog te groeien, maar erg ruim is het niet. Er doken dan ook al snel geruchten op dat Huawei zijn doel voor 2016 naar 120 miljoen had bijgesteld, dus 20 miljoen minder. Huawei CEO Ren Zhengfei heeft dat echter ontkend.

Eerste kwartaal

Om de 140 miljoen te bereiken zal het bedrijf nog meer toestellen moeten verschepen dan in het eerste kwartaal van dit jaar, ondanks de al indrukwekkende groei. Volgens Huawei’s product manager, Kevin Ho, heeft het bedrijf al meer dan 2.6 miljoen exemplaren van de Huawei P9 en de Huawei P9 Plus verkocht. Nieuwe high-end toestellen die binnenkort onthuld gaan worden en een grote update voor Huawei’s Emotion UI moeten er voor gaan zorgen dat Huawei het vooral in het westen nog beter gaat doen.

Bron: Digitimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters