Huawei verslaat Fujitsu met allerdunste smarthone

Het Chinese Huawei heeft afgelopen week op de CES in Las Vegas de allerdunste smartphone ter wereld geshowd. De Ascend is maar 6,68 millimeter dun en dit toestel heeft daarmee een nieuw record bereikt.

Huawei Ascend

In de race om de smartphones maar dunner en dunner te maken, liep het Japanse Fujitsu de afgelopen jaren voorop. Ook nu kwamen de Japanners naar de CES met een superdun toestel: De Arrow F-07D. Maar dit toestel legt het met zijn 6,7 mm dikte nipt af tegen de Chinese smartphone.

Net als de Motorola Razr is de Fujitsu Arrow F-07D niet overal even dun. Het toestel is aan de ene kant twee millimeter dikker dan aan de andere. In tegenstelling tot de eveneens erg dunne Motorola RAZR, die aan de bovenkant een verdikking laat zien, loopt de dikte bij de Fujitsu zeer geleidelijk op naar de bovenkant van het toestel.

De Arrow van Fujitsu is daarnaast stof- en waterafstotend. Wie dit toestel per ongeluk in het water laat vallen of ermee in een hevige regenbui loopt, zal niet meemaken dat het er dan mee ophoudt.

Het ziet er niet naar uit dat Fujitsu deze waterafstotende slimphone, die ook nog tegen een stootje kan, buiten Japan gaat uitbrengen. Bij de Huawei Ascend ligt dat anders. Deze superslimphone komt vrijwel zeker naar Nederland en heeft een 4,3 inch Amoled scherm met daar achter een 1,5 Ghz dualcore processor. Het toestel draait al op Android Ice Cream Sandwich. Wie het niet zo heeft op deze superdunne telefoons kan ook kiezen voor een variant van het toestel dat lichtelijk dikker is, en verder helemaal hetzelfde. In het toestel zit een 8-megapixelcamera en een 1,3 mp camera voor. De achtercamera kan video opnemen in 1080p HD. De Chinese toestellen komen, zo belooft Huawei, wereldwijd beschikbaar in zwart, wit en roze. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Bron: Mobilephones.org, computeractive.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans Z -

    Tja, iedereen rent binnenkort meteen naar de winkel om de dunste telefoon te kopen? Als dit hun sterkste verkoopargument is. Vreemd toch dat die Aziatische fabrikanten overal een race van maken, van zaken die nou net niet echt belangrijk zijn. Verder lijkt mij een dergelijk dun toestel ook helemaal niet lekker in de hand liggen.

    1. bartvuijk -

      Kijk, als telefoons al zo dun zijn, is elke fractie van een millimeter minder al winst. Net als hardlopers: het hoogste wat ze kunnen behalen is een honderdste van een seconde minder op de honderd meter.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters