Huawei kondigt virtual reality headset aan: de Huawei VR

Huawei heeft vandaag een virtual reality headset aangekondigd voor de P9, P9 Plus en de Mate 8: de Huawei VR.

De GearVR
De GearVR

Huawei VR

Huawei kondigde vorige week de Huawei P9 en de P9 Plus aan in Londen met de help van Henry Cavill, de acteur die Superman speelt in Batman v Superman: Dawn of Justice. Het was al langer bekend dat het Taiwanese bedrijf vandaag de nieuwste vlaggenschepen ook in Shanghai zou aankondigen, maar we hadden niet verwacht dat Huawei nog een verrassing achter de hand had gehouden. Huawei heeft namelijk zojuist een eigen virtual reality headset aangekondigd voor haar smartphones, genaamd Huawei VR.

Virtual reality

Een virtual reality headset kun je gebruiken om foto’s, films en games in 3D te spelen, alsof je er als het ware zelf middenin zit. Er komen drie varianten van de Huawei VR uit, elk specifiek bestemd voor een vlaggenschip van Huawei: de P9, de P9 Plus en de grotere Mate 8. Zoals we dankzij onze review┬ávan de Samsung’s Gear VR al weten hoef je niet de meest scherpe beelden te verwachten, want de smartphones van Huawei hebben slechts een 1080p resolutie. Toch zijn de eerste ervaringen van aanwezige journalisten overwegend positief, en zegt Huawei revolutionair te zijn met 360 graden geluid.

Specificaties

De Huawei VR werkt net zoals je gewend bent van de Gear VR: klap de voorkant van de headset open, klem je smartphone goed vast en open een virtual reality app. Aan de zijkant van de Huawei VR vind je een touch paneel, een terug knop en volumeknoppen. Volgens Huawei kun je een bril dragen terwijl je de headset gebruikt. De virtual reality headset heeft 20ms low latency en 95-graden gezichtsveld. Ter vergelijking: Samsung’s Gear VR heeft gezichtsveld van 96-graden, en de HTC Vive 110. Op dat gebied weet de headset ons dan ook niet omver te blazen, maar de headset van Huawei heeft wel wat unieke extraatjes.

Huawei VR content

Speciale content

Naast het eerdergenoemde 360-graden geluid zit er een speciale filter ingebouwd die je ogen beschermd, en krijg je meer dan 4000 gratis films, 350 panorama foto’s en 150 panoramische rondleidingen als je de Huawei VR koopt. Daarnaast belooft Huawei dat er ook meer dan veertig games beschikbaar zullen zijn voor de virtual reality headset. Hoeveel van die content ook daadwerkelijk in virtual reality bekeken kan worden is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het Taiwanese bedrijf het serieus aanpakt. De Huawei VR komt ergens dit jaar uit. Een prijs en precieze datum zijn nog┬ániet aangekondigd.

Bron: Android Authority

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters