Huawei kondigt virtual reality headset aan: de Huawei VR

Huawei heeft vandaag een virtual reality headset aangekondigd voor de P9, P9 Plus en de Mate 8: de Huawei VR.

De GearVR
De GearVR

Huawei VR

Huawei kondigde vorige week de Huawei P9 en de P9 Plus aan in Londen met de help van Henry Cavill, de acteur die Superman speelt in Batman v Superman: Dawn of Justice. Het was al langer bekend dat het Taiwanese bedrijf vandaag de nieuwste vlaggenschepen ook in Shanghai zou aankondigen, maar we hadden niet verwacht dat Huawei nog een verrassing achter de hand had gehouden. Huawei heeft namelijk zojuist een eigen virtual reality headset aangekondigd voor haar smartphones, genaamd Huawei VR.

Virtual reality

Een virtual reality headset kun je gebruiken om foto’s, films en games in 3D te spelen, alsof je er als het ware zelf middenin zit. Er komen drie varianten van de Huawei VR uit, elk specifiek bestemd voor een vlaggenschip van Huawei: de P9, de P9 Plus en de grotere Mate 8. Zoals we dankzij onze review┬ávan de Samsung’s Gear VR al weten hoef je niet de meest scherpe beelden te verwachten, want de smartphones van Huawei hebben slechts een 1080p resolutie. Toch zijn de eerste ervaringen van aanwezige journalisten overwegend positief, en zegt Huawei revolutionair te zijn met 360 graden geluid.

Specificaties

De Huawei VR werkt net zoals je gewend bent van de Gear VR: klap de voorkant van de headset open, klem je smartphone goed vast en open een virtual reality app. Aan de zijkant van de Huawei VR vind je een touch paneel, een terug knop en volumeknoppen. Volgens Huawei kun je een bril dragen terwijl je de headset gebruikt. De virtual reality headset heeft 20ms low latency en 95-graden gezichtsveld. Ter vergelijking: Samsung’s Gear VR heeft gezichtsveld van 96-graden, en de HTC Vive 110. Op dat gebied weet de headset ons dan ook niet omver te blazen, maar de headset van Huawei heeft wel wat unieke extraatjes.

Huawei VR content

Speciale content

Naast het eerdergenoemde 360-graden geluid zit er een speciale filter ingebouwd die je ogen beschermd, en krijg je meer dan 4000 gratis films, 350 panorama foto’s en 150 panoramische rondleidingen als je de Huawei VR koopt. Daarnaast belooft Huawei dat er ook meer dan veertig games beschikbaar zullen zijn voor de virtual reality headset. Hoeveel van die content ook daadwerkelijk in virtual reality bekeken kan worden is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het Taiwanese bedrijf het serieus aanpakt. De Huawei VR komt ergens dit jaar uit. Een prijs en precieze datum zijn nog┬ániet aangekondigd.

Bron: Android Authority

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters