Huawei kondigt virtual reality headset aan: de Huawei VR

Huawei heeft vandaag een virtual reality headset aangekondigd voor de P9, P9 Plus en de Mate 8: de Huawei VR.

De GearVR
De GearVR

Huawei VR

Huawei kondigde vorige week de Huawei P9 en de P9 Plus aan in Londen met de help van Henry Cavill, de acteur die Superman speelt in Batman v Superman: Dawn of Justice. Het was al langer bekend dat het Taiwanese bedrijf vandaag de nieuwste vlaggenschepen ook in Shanghai zou aankondigen, maar we hadden niet verwacht dat Huawei nog een verrassing achter de hand had gehouden. Huawei heeft namelijk zojuist een eigen virtual reality headset aangekondigd voor haar smartphones, genaamd Huawei VR.

Virtual reality

Een virtual reality headset kun je gebruiken om foto’s, films en games in 3D te spelen, alsof je er als het ware zelf middenin zit. Er komen drie varianten van de Huawei VR uit, elk specifiek bestemd voor een vlaggenschip van Huawei: de P9, de P9 Plus en de grotere Mate 8. Zoals we dankzij onze review van de Samsung’s Gear VR al weten hoef je niet de meest scherpe beelden te verwachten, want de smartphones van Huawei hebben slechts een 1080p resolutie. Toch zijn de eerste ervaringen van aanwezige journalisten overwegend positief, en zegt Huawei revolutionair te zijn met 360 graden geluid.

Specificaties

De Huawei VR werkt net zoals je gewend bent van de Gear VR: klap de voorkant van de headset open, klem je smartphone goed vast en open een virtual reality app. Aan de zijkant van de Huawei VR vind je een touch paneel, een terug knop en volumeknoppen. Volgens Huawei kun je een bril dragen terwijl je de headset gebruikt. De virtual reality headset heeft 20ms low latency en 95-graden gezichtsveld. Ter vergelijking: Samsung’s Gear VR heeft gezichtsveld van 96-graden, en de HTC Vive 110. Op dat gebied weet de headset ons dan ook niet omver te blazen, maar de headset van Huawei heeft wel wat unieke extraatjes.

Huawei VR content

Speciale content

Naast het eerdergenoemde 360-graden geluid zit er een speciale filter ingebouwd die je ogen beschermd, en krijg je meer dan 4000 gratis films, 350 panorama foto’s en 150 panoramische rondleidingen als je de Huawei VR koopt. Daarnaast belooft Huawei dat er ook meer dan veertig games beschikbaar zullen zijn voor de virtual reality headset. Hoeveel van die content ook daadwerkelijk in virtual reality bekeken kan worden is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat het Taiwanese bedrijf het serieus aanpakt. De Huawei VR komt ergens dit jaar uit. Een prijs en precieze datum zijn nog niet aangekondigd.

Bron: Android Authority

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters