‘Mogelijke onthulling Huawei Watch 2 in februari op MWC’

Tijdens de MWC in Barcelona wordt Huawei verwacht de nieuwe Huawei P10 smartphone aan de wereld bekend te maken. Het lijkt er nu op dat het bedrijf ook een smartwatch op die dat zal gaan onthullen. Volgens Venture Beats zou Huawei tijdens het evenement de opvolger van de Huawei Watch  willen lanceren: de Huawei Watch 2.

LG toch niet enige met Android Wear 2.0 smartwatch

De originele Huawei Watch

Door de huidige afwezigheid van Motorola en Samsung in het Android Wear 2 smartwatch circuit, leek het er even op dat LG de enige grote speler was. De komst van het Huawei horloge gooit echter roet in het eten.

Design Huawei Watch 2

De tweede versie van de Huawei Watch krijgt een sportiever uiterlijk dan zijn voorganger. Het wordt een 42 millimeter horloge met een rond 1.4 inch display. De wearable zou een klassieke styling krijgen, waarbij gekozen kan worden tussen een leren band of één van roestvrij staal.

Cellulaire connectiviteit

De Watch 2 zal een versie krijgen met een interessante feature, namelijk cellulaire connectiviteit. Bij deze versie zal het mogelijk zijn om met een ingebouwde SIM kaart data connecties aan te gaan, wanneer er bijvoorbeeld geen Wi-Fi netwerken in de buurt zijn. Wanneer de wearable aan een smartphone is gekoppeld, zal het ook mogelijk zijn telefoontjes te maken en ontvangen.

Berichten en specificaties nog onzeker

Behalve de cellulaire data mogelijkheid is er nog niet zoveel bekend over het Huawei Horloge. Het zal draaien op Android Wear 2, maar of het bijvoorbeeld 4G LTE netwerken ondersteunt of alleen 3G is nog onbekend. Hoewel de berichten over het horloge zouden komen van ‘iemand welke bekend is met de plannen van Huawei’, is er nog niks daadwerkelijk bevestigd.

Bron: VentureBeat

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters