‘Huawei Watch 2 wordt officieel onhuld op MWC 2017’

Nog maar een week geleden zagen de twee eerste smartwatches met Android Wear 2.0 het licht. De LG Watch Style en Watch Sport werden toen samen met het de Android update gelanceerd. Veel tijd is er niet om te genieten van de nieuwe horloges, gezien de volgende er alweer aankomt. Over ruwweg twee weken zal de Huawei Watch 2 namelijk zijn opwachting maken op het MWC. Uiteraard draait ook deze smartwatch op de kersverse Android Wear 2.0.

Officieel bericht onthulling Huawei Watch 2 via Weibo

Het nieuws over de Huawei Watch 2 werd bekend gemaakt via Weibo door Huawei’s CEO Richard Yu. Op de Chinese social media site laat hij weten, de er een nieuwe Huawei smartwatch tijdens het MWC verwacht kan worden met de laatste Android Wear versie. Met het bericht werd ook de hashtag #HuaweiWatch2 geplaatst samen met een foto.

Focus op sportiviteit en actie

Op de foto bij de Weibo post is een man een zien in een sportieve outfit. Terwijl de man bezig is met trainen kijkt hij naar een horloge om zijn pols. Uiteraard wordt door de hashtag verwacht dat dit horloge de Huawei Watch 2 is. Huawei lijkt met deze foto te hinten naar een grotere focus op sport en het tracken van activiteiten. Het is niet duidelijk of er maar één versie van de Watch 2 zal zijn, of dat er naast de sportieve uitrusting ook een meer elegante versie zal komen. Dit zagen we bijvoorbeeld bij de pas gelanceerde LG smartwatches.

Geruchten over de specificaties

Volgens één van de geruchten uit januari zou de smartwatch voorzien worden van een ingebouwde SIM kaart. Met deze kaart zou de drager de optie bieden toegang te krijgen tot cellulaire connectiviteit, zonder dat het horloge aan een smartphone is gekoppeld. Verder zou de Watch 2 volgens de berichten een behuizing van 42mm krijgen met een 1.4 inch display. Voor de band zou gekozen kunnen worden tussen een leren versie of één van roestvrij staal.

Bron: 9to5Google

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters