Huawei wil meer vrijheid van Google met Android Wear

Huawei wil meer vrijheid krijgen met Android Wear, het besturingssysteem van de Huawei Watch. “Android Wear is niet zo open zoals Android dat is”, aldus Yang Yong, de vicepresident van de Chinese fabrikant.

Huawei Watch 2

Dit zegt Yong in een interview met Trusted Reviews. De Huawei Watch is de eerste smartwatch van Huawei. Het bedrijf kondigde het horloge aan op het Mobile World Congress. De smartwatch heeft onder andere een rond scherm.

Nu blijkt dat Huawei niet helemaal tevreden is over Android Wear, het besturingssysteem van Google voor onder andere smartwatches. Dit is het besturingssysteem dat op de Huawei Watch draait. “We hadden gehoopt dat we meer vrijheid krijgen om Android Wear aan te passen”, vertelt Yong.

“We moeten met Google communiceren om er achter te komen hoe we dat kunnen doen. Android Wear is niet zo open zoals Android dat is. Het kan niet de standaard zijn voor een smartwatch. Wij willen dat gebruikers voelen dat het echt hun horloge is, en niet een standaard apparaat.”

Huawei hoopt eigenlijk dat Google een beetje haast maakt met het uitgebreider en meer aanpasbaar maken van Android Wear. “Mensen hebben voor horloges verschillende voorkeuren. Wij proberen onze horloge op het gebied van hardware, ontwerp en software anders te maken dan andere horloges om consumenten aan te spreken.”

Dat is alleen nogal lastig met een Android Wear-horloge. Deze Huawei Watch werkt namelijk precies hetzelfde als die – inmiddels – talloze andere Android Wear-smartwatches, zoals de LG Watch Urbane, Motorola Moto 360 en Samsung Gear Live.

Hoewel Android Wear laatst we een update kreeg, is er aan het besturingssysteem zelf qua werking en mogelijkheden nauwelijks iets veranderd.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters