Huawei: ‘Windows Phones verkopen niet winstgevend’

Huawei gaat geen smartphones met Windows Phone maken. De Chinese fabrikant heeft wel telefoons met het besturingssysteem gemaakt. Dit was alleen niet winstgevend.

Huawei Ascend G6 design

De afgelopen jaren maakte Huawei wel een paar Windows Phones. Daar stopt het nu dus mee. “We hebben het met Windows Phone geprobeerd”, vertelt Richard Yu, de directeur Huawei’s smartphone-afdeling. “Het is alleen lastig consumenten over te halen een telefoon te kopen die op Windows Phone draait.”

“Het is niet winstgevend”, stelt Yu. “We hebben twee jaar lang verlies gedraaid op die telefoons. Daarom hebben we nu besloten voorlopig te stoppen met het maken van Huawei’s die op Windows Phone draaien.”

Huawei wil eigenlijk dat Android een keer een goede concurrent krijgt. “We hebben zo onze zorgen over het feit dat Android eigenlijk de enige keuze is”, aldus Yu. “We hebben alleen geen keuze. Bovendien is onze samenwerking met Google goed te noemen.”

Tizen, het besturingssysteem van Samsung en Intel, wordt volgens Huawei geen concurrent van Android. “We hebben geen plannen om telefoons met Tizen te maken. Sommige providers willen dat graag, maar daar wij hebben daar ‘nee’ tegen gezegd.”

Tizen

“Er heeft wel een team binnen Huawei onderzoek gedaan naar Tizen. Dat heb ik echter stopgezet. We hebben het gevoel dat Tizen geen succes wordt. Zelfs Windows Phone heeft het al lastig”, vertelt Yu. “We zijn ook niet van plan een eigen besturingssysteem te maken.”

“Het is niet zo moeilijk een besturingssysteem voor smartphones te maken. Wel is het heel moeilijk om een ecosysteem daar omheen te bouwen”, aldus Yu, doelend op een goed app-aanbod, wat zeker Tizen en in mindere mate Windows Phone op dit moment nekt.

Huawei bracht vorig jaar twee smartphones uit die op Windows Phone draaien: de W1 en W2. Ze kosten allebei in Nederland minder dan 150 euro. Voorlopig blijven dat dus de laatste telefoons van Huawei die op Windows Phone 8 draaien.

Bron: the Wall Street Journal

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters