‘Nieuwe smartphones Huawei en Xiaomi krijgen gebogen schermen’

Volgens een betrouwbare anonieme bron zijn Huawei en Xiaomi bezig met een smartphone met een gebogen scherm. De toestellen van de Chinese bedrijven worden naar verwachting in september uitgebracht.

Gebogen schermen

Volgens de Chinese website MyDrivers zijn zowel Xiaomi als Huawei van plan om in september smartphones met gebogen schermen uit te gaan brengen. Samsung’s Galaxy S7 Edge is mede dankzij het gebogen scherm een groot succes, waardoor steeds meer andere bedrijven nu ook smartphones met de speciale schermen uitbrengen. Qua functionaliteit voegen de gebogen randen niet heel veel toe, maar er zit veel potentie in hoe Android met gebogen schermen om gaat en het oog wil tenslotte ook wat. Het populaire Chinese merk Vivo, dat je misschien kent van de uitgebreide product placement in Captain America: Civil War, kondigde recent de Xplay 5 aan, een smartphone met een gebogen scherm.

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur
De Samsung Galaxy S7 Edge

Huawei Mate Edge

Xiaomi zou volgens de anonieme bron van de Chinese website bezig zijn met haar eerste smartphone met een gebogen scherm, genaamd de Mi Edge of de Mi Note Edge. Ook Huawei zou al langere tijd bezig zijn met een nieuw toestel voor zijn Mate lijn, genaamd de Mate Edge. Beide bedrijven gebruiken echter niet hetzelfde type scherm, want Xiaomi maakt gebruik van LG’s flexibele scherm, terwijl Huawei Samsung’s dual edge scherm gebruikt.

LG Flex 2

Huawei LG Flex 2
De LG Flex 2

Je kent het flexibele scherm van LG misschien van de LG G Flex 2, een smartphone die in zijn geheel aan de boven- en onderkant gebogen is. De Mate Edge zal waarschijnlijk dus qua scherm op de Galaxy S7 Edge lijken, maar Xiaomi zou een creatiever ontwerp kunnen doorvoeren dankzij LG’s flexibele scherm. Eerdere geruchten wezen er al op dat LG bezig is met een nieuw type gebogen scherm met een andere vorm, omdat de G Flex serie het minder goed heeft gedaan dan verwacht. Het is helaas nog niet duidelijk of Xiaomi gebruikt maakt van het nieuwe type scherm van LG.

Specificaties en prijzen

Naar verwachting zal Xiaomi’s gebogen smartphone een Qualcomm Snapdragon 820 chipset en 4GB aan werkgeheugen hebben. Het toestel zal ongeveer 400 euro gaan kosten, maar het is nog niet bekend in welke landen Xiaomi haar gebogen smartphone gaat verkopen. Wel zorgt de Qualcomm chipset ervoor dat er meer frequenties ondersteunt worden en het onaangekondigde toestel dus in meer landen een optie zal zijn. De Huawei Mate Edge heeft waarschijnlijk Huawei’s eigen Kirin 950 chipset in combinatie met 4GB aan werkgeheugen, en zal ongeveer 550 euro gaan kosten

Bron: Business Korea

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters