Huawei komt met zijn eerste Android Go toestel: Y3 2018

Met Android Go kunnen ook wat minder krachtige toestellen genieten van de nieuwste Android features en steeds meer toestellen komen met het lichtere besturingssysteem. Dit jaar wordt de Huawei Y3 2018 het eerste toestel van Huawei, dat draait op Android Go. Het het is geen premium toestel, maar met Android Go doet het wat het moet doen.

Mediatek chipset met 1GB RAM

De nieuwe Huawei Y3 2018 komt met een MediaTek MT6737 chipset in combinatie met 1GB RAM en 8GB opslagruimte. Het zijn bescheiden specificaties, maar niet iedereen heeft de meest premium specs nodig en geloof het of niet, sommige mensen willen niet de hele dag met hun toestel bezig zijn. Overigens kan de karige 8GB aan opslagruimte wel weer uitgebreid worden met een microSD kaartje.

Huawei Y3 2018

5 inch display en dualsim

Aan de voorkant vinden we een 5 inch display met een resolutie van 854 x 480 pixels en aan de achterkant is het toestel uitgerust met een 8 megapixel camera met LED flash. Verder ondersteunt de Y3 dualsim, zodat je met twee verschillende nummers kunt rondlopen. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op vakantie bent en daar een prepaid kaartje wilt kopen, hoewel je tegenwoordig binnen de EU ook gewoon met je eigen bundel kunt bellen en browsen.

Huawei Y3 2018

Huawei Y3 2018 naar Nederland?

De smartphone wordt gepowered door een 2.280mAh batterij en komt in de kleuren wit, grijs en goud. De prijs van het toestel is helaas nog niet bekend. Wat ook nog onbekend blijft is of en wanneer het toestel naar Nederland komt. Maar ook al komt hij niet naar ons landje, meestal is het wel mogelijk om via een online shop ergens wel iets te regelen.

Via: PhoneArena

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters