Huawei kondigt beschikbaarheid Huawei Y5II aan

Huawei heeft laten weten dat de Huawei Y5II vanaf nu beschikbaar is in de winkels. Deze nieuwe low-endtelefoon van Huawei volgt de populaire Huawei Y5 op.

Huawei Y5II

Huawei Y5II front backDe Huawei Y5II is een telefoon die in de lagere regionen van de markt geplaatst is. Met een adviesverkoopprijs van €119 is het toestel erg voordelig, maar dat betekent niet dat de specificaties slecht zijn. Zo heeft de Y5II een 5-inch HD-beeldscherm, een 1,3GHz-quadcoreprocessor en 1GB werkgeheugen. De interne opslagruimte is 8GB groot en kan uitgebreid worden met een micro sd-kaartje. Softwarematig loopt de Y5II wel een beetje achter: hij draait nog op Android 5.1 Lollipop met daaroverheen de Emotion UI 3.1. De camera van de Huawei Y5II heeft een resolutie van 8 megapixel.

Handige extra’s

Naast de droge specificaties, springen er bij de Huawei Y5II een aantal leuke extra’s in het oog. De 2-megapixel selfiecamera wordt bijvoorbeeld bijgestaan door een led-flitsertje, waardoor je ook in het donker nog leuke zelfportretten kunt maken. En aan de zijkant is een zogenaamde Easy Key geplaatst. Dat is een programmeerbare knop die voor drie verschillende functies als snelkoppeling gebruikt kan worden. Een als je het knopje kort indrukt, een als je hem lang indrukt en een als je twee keer op de knop drukt. Zo kun je bijvoorbeeld WhatsApp, de camera en Pokémon Go eenvoudig bereiken via de knop.

Verkrijgbaarheid

De Huawei Y5II werd eerder dit jaar aangekondigd en was ook al even verkrijgbaar bij een aantal Nederlandse retailers. Nu Huawei het toestel officieel in de Nederlandse winkels heeft gelegd is hij bij alle bekende winkels verkrijgbaar. Denk daarbij aan Belsimpel, Coolblue en Mobiel.nl voor online shoppers. Koop je het toestel liever in een fysieke shop, dan kun je terecht bij bijvoorbeeld BCC, MediaMarkt en The Phone House.Huawei Y5II kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters