Huawei zet voet aan de grond in Portugal en Amerika met zéér goedkoop Android-instappertje

Huawei komt in Portugal en de VS met een supergoedkope Androidtelefoon op de markt. In Portugal kost de Ideos X1, die daar Optimus Stockholm heet, slechts 99 euro.

Huawei Ideos X1

Huawei verkoopt al sporadisch wat goedkope Androidtelefoons in Nederland, zoals de Ideos U8150 dat voor 169 euro een Wildfire-achtig toestel geeft met tamelijk magere hardwarespecificaties. Daar lijkt er een bij te komen, want de Ideos X1 is inmiddels neergestreken in Portugal en Amerika. Niet te verwarren met de Optimus-lijn van LG. Het gaat om een toestel dat uit de verte ook weer ietwat lijkt op de HTC Wildfire, en ongeveer gelijke hardware aan boord heeft.

De Ideos X1 biedt voor 99 euro een tamelijk complete Androidtelefoon en dat is een historisch lage prijs voor een smartphone. Het loopt op versie Froyo 2.2 van Google’s mobiele besturingssysteem en is zeer compact, net als zijn voorganger die nog zeventig euro duurder is. De processor is de al wat verouderde Qualcomm MSM7225 met een kloksnelheid van 528Mhz. Dat is net zoveel als de HTC Wildfire. Er zit 256 Mb Ramgeheugen in, 512 Mb Rom en er kan een microSDkaart in worden gestoken om het geheugen verder uit te breiden.

De X1, of Optimus Stockholm, of misschien nog een andere naam, is voorzien van een tamelijk klein scherm van 2.8 inch in diameter. De resolutie is 240x320p. De camera op de achterkant maakt foto’s met 3.2 megapixel en heeft geen flitser.

Wat de verbindingen met de buitenwereld betreft is het toestel compleet voorzien. A-GPS, een digitaal kompas en een accelerometer zitten er ook in, en tot slot wordt het gewicht van het kleine toestel vermeld: slechts 90 gram.

Omdat het toestel in Portugal bij telco Optimus is uitgebracht en daarom Optimus Stockholm heet, is het goed mogelijk dat providers die het toestel elders gaan voeren, hier ook hun eigen naam aan lenen met Stockholm erachter. Bijvoorbeeld Orange Stockholm, T-Mobile Stockholm. Het is nog even afwachten wanneer Huawei dit zeer goedkope Androidtoestel naar Nederland brengt.

Bron: Electronista

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters