Voormalig Android Vice President Hugo Barra verlaat Xiaomi

Hugo Barra heeft na meer dan drie jaar als Vice President International bij Xiaomi het Chinese bedrijf verlaten. De afstand tot zijn familie en vrienden brak hem op, zo laat de voormalige Googler op Facebook weten.

Hugo Barra

Hugo Barra Amerika
Hugo Barra

Voormalig woordvoerder en Vice President van Google’s Android-divisie Hugo Barra heeft vandaag bekend gemaakt dat hij af zal treden bij Xiaomi. De snel groeiende Chinese smartphonefabrikant haalde Barra binnen om te helpen met de internationale expansie van het bedrijf. In zijn thuisland domineerde Xiaomi de markt met spotgoedkope smartphones en talloze andere gadgets. Xiaomi heeft echter de ambitie om ook in het westen indruk te maken. De toestellen van het merk zijn wel hier en daar te koop in het westen, maar daar blijft het dan ook bij.

Internationale expansie

Xiaomi beweert al jaren dat het Amerika wil gaan veroveren, maar telkens werd de overstap uitgesteld. Vorig jaar werd dan eindelijk de Mi Box in Amerika uitgebracht, een Android TV-doosje. Begin dit jaar kwam echter het nieuws naar buiten dat Xiaomi niet zijn jaarlijkse verkoopcijfers bekend zal maken. Na jaren van explosieve groei heeft het merk teveel geld gestoken in zijn internationale expansie, zo beweerde Hugo Barra.

Afstand

Dat is echter niet de reden dat de voormalige Googler Xiaomi verlaat. Dat komt namelijk vooral door China zelf, en daarmee de afstand van Amerika. Barra zei het volgende op Facebook: “…wat ik nu besef is dat de laatste jaren in deze omgeving hun tol hebben opgeëist, wat effect heeft op mijn leven en mijn gezondheid. Mijn vrienden, wat ik mijn thuis noem en mijn leven zijn allemaal in Silicon Valley, wat ook veel dichterbij de rest van mijn familie is. Nu ik zie hoeveel ik de laatste jaren heb achtergelaten, wordt het duidelijk dat het tijd is om terug te keren.”

Het gaat goed met Xiaomi

Volgens Barra gaat het juist zeer goed met Xiaomi, ook internationaal. Dat is ook de reden dat zijn beslissing een stuk makkelijker was geworden, zo beweert Barra. Hij legde in zijn verhaal ook de nadruk op Xiaomi’s indrukwekkende prestaties in India, waar het bedrijf vorig jaar meer dan $1 miljard wist op te halen. Ook in andere snel groeiende markten zoals Indonesië, Singapore en Maleisië zijn goedkope toestellen van het merk een groot succes.

Hugo Barra

Volgende avontuur

Maar wat is dan het volgende avontuur voor Hugo Barra? Daar blijft hij voorlopig cryptisch over, al bevestigde hij wel in zijn post op Facebook dat hij in Silicon Valley aan een nieuw avontuur zal beginnen. Het is onduidelijk of hij ook vertrekt omdat hij daar al een nieuwe uitdaging aangeboden heeft gekregen. Barra zal Xiaomi officieel verlaten na het Chinese nieuwjaar, wat plaatsvindt in februari.

Bron: Hugo Barra (Facebook)

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters