Huidige providers mogen toch bieden op frequentieblok dat bestemd was voor nieuwkomers

Het agentschap telecom heeft bekend gemaakt dat er vijf providers mee gaan doen aan de frequentieveiling van dit najaar. De gevestigde orde mag daarnaast ook mee bieden op een blok dat bestemd was voor nieuwkomers.

Mast

Het agentschap heeft de regels via haar website bekend gemaakt. Op de site valt te lezen dat op 31 oktober er een veiling zal gaan plaatsvinden waarbij de vergunningen voor het 800MHz, 900MHz, 1800MHz, 2100MHz en 2600MHz blok worden geveild. Volgens de instantie zullen er ook nieuwkomers mee gaan bieden op het nieuwe blok, de kans is groot dat hier gaat om Tele2 en UPC. Daarnaast zullen hoogstwaarschijnlijk ook KPN, T-Mobile en Vodafone bieden op de nodige frequenties.

Opvallend met deze veiling is dat nieuwkomers amper een kans krijgen, terwijl dit juist het uitgangspunt was van de veiling volgens de Tweede Kamer. Volgens Webwereld was er namelijk een speciaal frequentieblok gereserveerd voor een nieuwkomer waarop de gevestigde orde niet zou mogen bieden. Dit is inmiddels ingetrokken waardoor ook Vodafone, T-Mobile en KPN mee mogen gaan bieden op dit kavel.

De reden voor het mee mogen bieden op dit derde kavel is volgens de instantie dat er geen nieuwkomers zich ervoor hebben ingeschreven. Hierdoor mag automatisch de rest mee gaan bieden op deze lege kavel, tot groot ongenoegen van de Tweede Kamer. De Kamer wil nu dan ook dat er een tweede biedronde komt voor nieuwkomers omdat er een kavel is vrijgekomen. Minister Verhagen ziet hier echter weinig in en lijkt zich niet aan de motie te gaan houden, aldus Webwereld.

Het agentschap telecom heeft geen namen vrijgegeven van de partijen die gaan bieden. Dit zal pas na de bieding gebeuren om zo concurrentie te bevorderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters