Hynix presenteert snel en zuinig mobiel geheugen

Hynix heeft zijn eerste geheugenchip voor mobiele toepassingen met een capaciteit van 1 gigabit gepresenteerd. De kleine chip is energiezuinig en moet beter presteren dan de huidige generatie mobiele geheugenchips.

Het bedrijf uit Zuid-Korea wil met zijn lpddr2-chip de standaard voor low power ddr2 inluiden: de chip voldoet aan de specificaties die Jedec, de organisatie voor standaardisering van halfgeleiders, heeft gesteld. Het geheugen is zuiniger en sneller dan standaard mobiel ddr-geheugen: de snelheid van de chips bedraagt 800Mbps en het benodigde spanning bedraagt slechts 1,2 volt. Tot de introductie van de nieuwe geheugenchips bedroeg de maximumcapaciteit van chips in het portfolio van Hynix 512Mb met een spanning van 1,8 volt.

Hynix bakt zijn nieuwe geheugen op een 66nm-procedé en verpakt het in pakketjes van 9mm bij 12mm. Onder de noemer ‘One Chip Solutions’, een soc-implementatie van Hynix, wordt het geheugen in fbga’s met geïntegreerde geheugencontrollers verpakt. De halfgeleiderfabrikant wil in het vierde kwartaal de productie van het geheugen op volle toeren laten draaien. Volgens een woordvoerder van het bedrijf zullen de chips in onder andere tv’s en mobiele apparatuur gebruikt worden.

1207561481 

Bron: Tweakers.net

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters