IBM voorspelt holografisch bellen over vier jaar

Mobiel bellen met een hologram. Een 3D-personage dat uit je telefoon floept. Het is over vier jaar al mogelijk, denkt IBM, die al zijn medewerkers heeft gevraagd om realistische toekomstdromen in te leveren.

holografisch bellenIBM stelt dat holografisch bellen zelfs de norm is in 2015. Terwijl het videobellen nog niet eens echt is ingeburgerd, denkt de computerreus dat het al snel een paar stappen verder gaat dan waar het nu vaak stokt bij een stem horen of een foto bekijken.

De drieduizend researchers die IBM in dienst heeft, vinden het een realistisch verhaal. Jaarlijks vraagt IBM zijn mensen hoe zij de toekomst van de technologie zien. En het holografisch bellen hebben ze bovenaan de lijst gezet.

Een andere technologie die de IBM’ers in hetzelfde jaar zien komen, zijn accu’s en batterijen die hun stroom uit de lucht halen. Ook denken de computerresearchers dat telefoons straks behulpzaam zijn bij het vergaren en voorspellen van verkeers- en omgevingsinformatie.

Of de voorspellingen van het IBM-personeel bewaarheid worden op zo’n korte termijn, mag worden betwijfeld. Een van de voorspellingen voor dit jaar luidde dat de computer in staat zou zijn om direct ingesproken teksten te vertalen. Dus dan spreek je Nederlands en de computer spreekt direct de tekst in een andere taal naar keuze uit. Dat moeten we nog steeds zien gebeuren.

Maar sommige voorspellingen zijn realistischer, omdat IBM nu al bezig is met research ervoor. Zoals het vergaren van omgevingsinformatie via telefoons en auto’s. Dat is al een beetje op gang gekomen, denk aan de verkeersinformatie die gebruikers van een Tomtom Live-pna met elkaar delen. Ook betalen via telefoons komt eraan (hoewel IBM voorspelde dat dit al in 2007 gemeengoed zou zijn). Google en Nokia zijn nu bezig met het inbouwen van NFC-chips in smartphones om betalingen met het mobieltje mogelijk te maken.

Of de voorspellingen nu uitkomen of niet, de verdienste is dat er daardoor wel over deze nieuwe mogelijkheden en technologie├źn wordt nagedacht. Het prikkelt de verbeelding. En soms komen de voorspellingen wel degelijk uit, zij het iets later of anders dan de IBM-ingenieurs aanvankelijk dachten.

Bron: phone arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters