IBM werkt aan geheugensteun voor mobieltjes

Bij IBM wordt gewerkt aan technologie om via de camera en microfoons van mobieltjes informatie over personen en gebeurtenissen op te slaan. Het onderzoek vloeit voort uit een jaarlijkse wedstrijd voor researchprojecten.

Met de personal assistant-software, genaamd Pensieve, kunnen gebruikers met hun mobiele telefoons plaatjes schieten van personen of objecten, en geluidsopnames maken. Wordt het toestel vervolgens op een pc aangesloten dan worden de gegevens bewerkt, waarbij de data wordt voorzien van gps-informatie en op foto’s voorkomende tekst en gesproken woorden in audiobestanden naar tekstfiles worden omgezet.

IBM-logo Een door IBM tegenover Cnet genoemde toepassing is bijvoorbeeld het maken van een foto van een persoon op een zakelijke bijeenkomst, gevolgd door het maken van een kiekje van diens visitekaartje. Dat moet leiden tot het creëren van een entry in het adresboek. Bij het weerzien van dit individu kan vervolgens de Pensieve-zoekmachine worden ingezet om diens naam terug te halen. Op vergelijkbare wijze zou voor het maken van een toevoeging in de agenda moeten worden volstaan met het maken van een foto van een aankondigingsposter.

Het bedrijf legt momenteel de laatste hand aan een vroege versie van de software. Het bedrijf is actief op zoek naar partners zoals mobieltjesfabrikanten om er een werkbaar product van te kunnen maken, aldus Laura Haas, hoofd computer science bij IBM’s onderzoekscentrum in het Californische San Jose. Een korte presentatie van Pensieve is door IBM op Youtube geplaatst.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters