IBM werkt aan geheugensteun voor mobieltjes

Bij IBM wordt gewerkt aan technologie om via de camera en microfoons van mobieltjes informatie over personen en gebeurtenissen op te slaan. Het onderzoek vloeit voort uit een jaarlijkse wedstrijd voor researchprojecten.

Met de personal assistant-software, genaamd Pensieve, kunnen gebruikers met hun mobiele telefoons plaatjes schieten van personen of objecten, en geluidsopnames maken. Wordt het toestel vervolgens op een pc aangesloten dan worden de gegevens bewerkt, waarbij de data wordt voorzien van gps-informatie en op foto’s voorkomende tekst en gesproken woorden in audiobestanden naar tekstfiles worden omgezet.

IBM-logo Een door IBM tegenover Cnet genoemde toepassing is bijvoorbeeld het maken van een foto van een persoon op een zakelijke bijeenkomst, gevolgd door het maken van een kiekje van diens visitekaartje. Dat moet leiden tot het creëren van een entry in het adresboek. Bij het weerzien van dit individu kan vervolgens de Pensieve-zoekmachine worden ingezet om diens naam terug te halen. Op vergelijkbare wijze zou voor het maken van een toevoeging in de agenda moeten worden volstaan met het maken van een foto van een aankondigingsposter.

Het bedrijf legt momenteel de laatste hand aan een vroege versie van de software. Het bedrijf is actief op zoek naar partners zoals mobieltjesfabrikanten om er een werkbaar product van te kunnen maken, aldus Laura Haas, hoofd computer science bij IBM’s onderzoekscentrum in het Californische San Jose. Een korte presentatie van Pensieve is door IBM op Youtube geplaatst.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters