IBM werkt aan geheugensteun voor mobieltjes

Bij IBM wordt gewerkt aan technologie om via de camera en microfoons van mobieltjes informatie over personen en gebeurtenissen op te slaan. Het onderzoek vloeit voort uit een jaarlijkse wedstrijd voor researchprojecten.

Met de personal assistant-software, genaamd Pensieve, kunnen gebruikers met hun mobiele telefoons plaatjes schieten van personen of objecten, en geluidsopnames maken. Wordt het toestel vervolgens op een pc aangesloten dan worden de gegevens bewerkt, waarbij de data wordt voorzien van gps-informatie en op foto’s voorkomende tekst en gesproken woorden in audiobestanden naar tekstfiles worden omgezet.

IBM-logo Een door IBM tegenover Cnet genoemde toepassing is bijvoorbeeld het maken van een foto van een persoon op een zakelijke bijeenkomst, gevolgd door het maken van een kiekje van diens visitekaartje. Dat moet leiden tot het creƫren van een entry in het adresboek. Bij het weerzien van dit individu kan vervolgens de Pensieve-zoekmachine worden ingezet om diens naam terug te halen. Op vergelijkbare wijze zou voor het maken van een toevoeging in de agenda moeten worden volstaan met het maken van een foto van een aankondigingsposter.

Het bedrijf legt momenteel de laatste hand aan een vroege versie van de software. Het bedrijf is actief op zoek naar partners zoals mobieltjesfabrikanten om er een werkbaar product van te kunnen maken, aldus Laura Haas, hoofd computer science bij IBM’s onderzoekscentrum in het Californische San Jose. Een korte presentatie van Pensieve is door IBM op Youtube geplaatst.

Bron: Tweakers.net

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters