Ice Bucket Challenge slaat over op telefoons

Telefoonmakers zien in de Ice Bucket Challenge een mooie reclamemogelijkheid. In plaats van een emmer ijswater over zichzelf heen te kieperen, doen ze dat over hun toptoestellen. En daar zetten ze dan een filmpje van op internet. Of het onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS hier iets aan heeft, wordt niet echt duidelijk.

Ice Bucket Challenge slaat over op telefoons ijsemmer2

Allerlei beroemdheden hebben al emmers ijswater over zichzelf heen gekieperd en drie andere beroemdheden uitgedaagd om hetzelfde te doen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de ziekte ALS, die een patiënt binnen enkele jaren doodt. Wetenschappelijk onderzoek is nodig om de ziekte te bestrijden, en daar is geld voor nodig. Vandaar de Ice Bucket Challenge. Bill Gates, Tim Cook en andere topfiguren uit de techwereld hebben al van een ijskoud emmertje mogen ‘genieten’. En nu zijn blijkbaar de smartphones aan de beurt.

Het verhaal over de telefoons gaat als volgt: de Samsung Galaxy S5 (een waterdichte telefoon) kieperde een ijsemmer over zichzelf heen, en daagde vervolgens de HTC One M8 en de Nokia Lum ia 930 uit om hetzelfde te doen. In een filmpje is te zien hoe deze twee toestellen – die niet als waterdicht worden verkocht – de uitdaging doorstaan. De bibberende telefoons, nou ja, doorstaan de ‘challenge’ prima.

Omdat de video in een Aziatische taal is opgenomen die wij niet spreken, is het ons niet helemaal duidelijk of de HTC One M8 en de Nokia Lumia 930 ook enkele telefoons hebben uitgedaagd om een emmer ijswater over zich uit te laten kieperen.

De video is niet gemaakt door een fabrikant zelf, maar door een Aziatische website.

Wie de hype rond de ijsemmers een beetje zat is maar toch iets tegen de dodelijke spierziekte wil doen, kan hier geld doneren. Ook kun je daar informatie vinden over de City Swim, een zwemtocht in stadsgrachten waar ook koningin Máxima ooit aan meedeed om aandacht voor de ziekte te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DjDaan111 -

    Ik heb wel ondertiteling op mijn ipad. ze hebben niemand genomineerd maar zeggen dat als jij een 5s hebt dan mag jij apple helpen met de challenge van samsung te accepteren of youtube openen en ondertiteling aanzetten

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters