Ice Cream Sandwich naar zes Samsung-apparaten in voorjaar 2012, niet naar LG Optimus 2X – Update

Ice Cream Sandwich komt naar de Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9 en de Galaxy Tab 10.1. Dat heeft de Italiaanse tak van Samsung bevestigd.

 Samsung Galaxy Note

Samsung was al de eerste smartphone- en tabletproducent die een Ice Cream Sandwich-apparaat mocht maken, de Galaxy Nexus. Met die erbij zijn er dus straks zeven Samsung-apparaten die lopen op de nieuwste software van Google. De update is voor Samsung waarschijnlijk makkelijk naar de zuster-Galaxytoestellen te brengen, omdat die allemaal ongeveer dezelfde hardware bezitten.

Elke keer als er weer een nieuwe versie van Android wordt aangekondigd, zitten bezitters van Androidtoestellen zich af te vragen of en wanneer de software ook naar hun smartphone of tablet komt. Inmiddels weten we van Motorola en HTC dat ze daar actief mee bezig zijn, hoewel er nog geen honderd procent zekerheid is welke toestellen precies van de nieuwe software worden voorzien.

Domper voor de LG-bezitters: die fabrikant maakt veel minder haast met de update, en het ziet er zelfs naar uit dat de LG Optimus 2X helemaal geen ICS krijgt. Dat antwoordde iemand van LG op de facebookpagina van de fabrikant op een vraag van een 2X-bezitter. ”Beste Anant (de vraagsteller, red.) Wij zullen Android 4.0 Ice Cream Sandwich updates niet brengen naar de LG Optimux 2X P990.”

Hoewel dit antwoord aan duidelijkheid niets te wensen overliet, is het later weer verwijderd, vermoedelijk vanwege de vele negatieve reacties van 2X-bezitters die hierop volgden.

Waarom LG tot deze opmerkelijke stap besloten heeft, is totaal duister: de 2X is een nog jonge telefoon en begin dit jaar was het toestel wereldwijd de allereerste met een dualcore processor. De hardware kan de update dus makkelijk aan.

Update op 31/10/2011 om 12:00 uur:

LG Nederland heeft via Twitter aan All About Phones laten weten dat de producent nog geen beslissing heeft genomen over een mogelijke update naar Android 4.0 van haar toestellen. De fabrikant meldt dat het momenteel met providers in overleg is over een eventuele update naar het OS.

Bron: Phonedog

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters