Ice Cream Sandwich naar zes Samsung-apparaten in voorjaar 2012, niet naar LG Optimus 2X – Update

Ice Cream Sandwich komt naar de Galaxy S II, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9 en de Galaxy Tab 10.1. Dat heeft de Italiaanse tak van Samsung bevestigd.

 Samsung Galaxy Note

Samsung was al de eerste smartphone- en tabletproducent die een Ice Cream Sandwich-apparaat mocht maken, de Galaxy Nexus. Met die erbij zijn er dus straks zeven Samsung-apparaten die lopen op de nieuwste software van Google. De update is voor Samsung waarschijnlijk makkelijk naar de zuster-Galaxytoestellen te brengen, omdat die allemaal ongeveer dezelfde hardware bezitten.

Elke keer als er weer een nieuwe versie van Android wordt aangekondigd, zitten bezitters van Androidtoestellen zich af te vragen of en wanneer de software ook naar hun smartphone of tablet komt. Inmiddels weten we van Motorola en HTC dat ze daar actief mee bezig zijn, hoewel er nog geen honderd procent zekerheid is welke toestellen precies van de nieuwe software worden voorzien.

Domper voor de LG-bezitters: die fabrikant maakt veel minder haast met de update, en het ziet er zelfs naar uit dat de LG Optimus 2X helemaal geen ICS krijgt. Dat antwoordde iemand van LG op de facebookpagina van de fabrikant op een vraag van een 2X-bezitter. ”Beste Anant (de vraagsteller, red.) Wij zullen Android 4.0 Ice Cream Sandwich updates niet brengen naar de LG Optimux 2X P990.”

Hoewel dit antwoord aan duidelijkheid niets te wensen overliet, is het later weer verwijderd, vermoedelijk vanwege de vele negatieve reacties van 2X-bezitters die hierop volgden.

Waarom LG tot deze opmerkelijke stap besloten heeft, is totaal duister: de 2X is een nog jonge telefoon en begin dit jaar was het toestel wereldwijd de allereerste met een dualcore processor. De hardware kan de update dus makkelijk aan.

Update op 31/10/2011 om 12:00 uur:

LG Nederland heeft via Twitter aan All About Phones laten weten dat de producent nog geen beslissing heeft genomen over een mogelijke update naar Android 4.0 van haar toestellen. De fabrikant meldt dat het momenteel met providers in overleg is over een eventuele update naar het OS.

Bron: Phonedog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gast TK -

  Mijn Galaxy Note draait op 2.3.5 en dat bevalt prima als die update ICS ga ik toch eerst even de kat uit de boom kijken voordat ik die update uit ga voeren . Kijk bijv maar eens naar het Ios update plenty problems met batt etc en dus moet je weer wachten op updates daarop .
  Mijn motto is if its not broken dont fix it.
  Trouwens heb je die droptest van de laatste iphone gezien vanaf 30 cm hoogte en gelijk al naar de gallemiezen en dat voor zon overpriced ding (sorry kon het niet laten):P

 2. jordy -

  LG LG LG?

  wat moet je ermee..
  zeggen ze dat ze hellemaal terug willen komen, vervolgens maken ze een prachtig toestel (lg optimus x2) wat mij zeer goed bevalt! heb al een aantal updates gehad en kan echt merken dat het beter is geworden allemaal, maar 2.3? wanneer komt het nou?? volgens mij heeft lg het alweer opgegeven in de telefoon markt:P misschien omdat er te weinig zijn verkocht of iets dergelijks.
  jammer!

 3. robert -

  Het is nog niet bevestigd door samsung internationaal. Dus helemaal zeker weet je het nog niet. Al lijkt mij het onwaarschijnlijk dat de laatste modellen al geen updates meer krijgen.

  1. ikke -

   Maar de kans is wel zeer groot aangezien t een officiele bron is, sterker nog tis Samsing Italie. Je mag er denk ik toch vanuit gaan dat die wel weten wat ze zeggen en niet zomaar onzin roepen als het niet zo is…
   Vwb LG… Denk dat die nog niet hoog van de toren willen blazen. Kan me niet voorstellen dat de Optimus 2X Speed geen ICS krijgt… De recentste modellen van iedere fabrikant krijgen namelijk altijd een update naar een nietw OS. Ik zie dus niet in waarom dat bij LG dus niet zo zou zijn… We moeten gewoon afwachten denk ik. Iedere fabrikant bepaald zelf t moment waarop ze iets aankodigen. Zo ook LG nu dus. Van HTC is het trouwens min of meer officieel ook al aardig bekend welke devices de update gaan krijgen…

 4. kaise1 -

  De galaxy 10.1v valt dus wss weeral uit de boot, een tab met uitstekende hardware specs, ongelooflijk dar zo een dure, toch recente tablet volkomen genegeerd word van enige updates..een schande

 5. Mauricio -

  Belachtelijk van LG. Had ook de Optimus 2x speed. Op zich een erg goed toestel maar ik erger me aan het feit dat LG zich niet aan haar beloftes houdt. Continu uitstel naar Android 2.3 terwijl ze belooft hadden dat ze up to date zouden blijven. Sowieso naar de 2.3. Nu zit ik nog steeds met de verouderde 2.2 en nu ook nog geen 4.0? Wat dat betreft heet SE beter geleerd van de fouten ten tijde van de Xperia X10

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters