Ice Cream Sandwich-update voor Samsung Galaxy Note staat onofficieel online; niet voor 'Nederlandse' Note bestemd

Samsung heeft de Ice Cream Sandwich-update voor de Galaxy Note aangekondigd voor het tweede kwartaal van dit jaar, en dat is net begonnen. Online is inmiddels een onofficiële build te vinden, waar de eerste gebruikers redelijk enthousiast over zijn.

Samsung Galaxy Note

Ice Cream Sandwich, oftewel Android 4.0 is in ieder geval op korte termijn beschikbaar, zo wordt duidelijk uit de uitgelekte software. De gelekte build zal niet alleen het nieuwe besturingssysteem, maar ook en reeks nieuwe apps voor de S-Pen in de Note meebrengen.

Wat overigens niet in de gelekte software blijkt te zitten, is de Premium Suite die eerder door Samsung was beloofd. Ook blijkt bij de eerste ervaringen met de gelekte software de TouchWiz-interface van Samsung nogal vaak vast te lopen tijdens het booten. Het kan zijn dat het om simpele bugs gaat. Verder schijnt de software, volgens de eerste gebruikers, uitstekend van kwaliteit te zijn.

Wie niet kan wachten op de officiele update van Samsung, kan de gelekte build hier vinden. Waarbij altijd de waarschuwing geldt die voor al deze zaken opgaat: pas ermee op, want als je niet heel precies weet wat je doet, kun je je dure telefoon in een nutteloze baksteen veranderen.

Update: waarschuwing!

Het blijkt te gaan om een build voor de AT&T-versie van de Note, niet de internationale versie die in Nederland wordt verkocht. De build moet dus absoluut niet op Nederlandse Galaxy Notes worden geïnstalleerd, dat zou zeer grote risico’s met zich meebrengen voor de functionaliteit van het toestel.

Bron: Engadget

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters