iCloud sloeg browsergeschiedenis maandenlang op

Het Russische forensische bedrijf ElcomSoft heeft een fout in iCloud ontdekt. Volgens het bedrijf sloeg Apple de verwijderde Safari-browsergeschiedenis maandenlang op in iCloud.

icloud beheren
Het blijkt dat iCloud de browsergeschiedenis voor lange tijd bewaard had, zelfs de informatie die handmatig uit de browser was gewist. Vladimir Katalov CEO van ElcomSoft heeft tegen Forbes gezegd dat hij per ongeluk het probleem heeft ontdekt.

De websites en het aantal keren bezocht waren zichtbaar. Ook de datum en tijd wanneer de informatie verwijderd was. De bestanden stonden als ‘verwijderd’ gemarkeerd, maar uit de data bleek dat dat niet zo was. “Wij hebben ontdekt dat de informatie in de cloud staat, waarschijnlijk voor altijd,” aldus Katalov. De data die gevonden was ging terug tot 27 november 2015.

Niet alleen de gegevens van de computer zijn teruggevonden, maar ook die van de smartphone. Wel zijn de sitenamen versleuteld sinds de laatste versie van iOS. Hierdoor kan er niet gezien worden om welke sites het gaat.

Apple lost het probleem op

Meestal is het zo dat wanneer de geschiedenis van de Mac verwijdert wordt, de data’s van de gekoppelde iCloud-accouts ook gewist worden. Daarentegen had iCloud de browsergeschiedenis van ongeveer een jaar geleden tussen alle apparaten gesynchroniseerd. De verwijderde browsergeschiedenis was tevens opgeslagen maar niet zichtbaar. ElcomSoft wist het probleem te ontdekken en Apple heeft het inmiddels al opgelost.

De opgeslagen browsergeschiedenis was overigens niet zichtbaar voor overheidsinstanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters