IDC voorspelt dat Android zeker vier jaar aan top blijft

Marktanalist IDC verwacht dat Android in 2016 nog bijna net zo populair is als nu, en meer dan 63 procent van de smartphonemarkt in handen heeft. Dat is vijf procent minder dan nu.

android logo
BGR

Windows Phone is in dat jaar geklommen naar een marktaandeel van 11,4 procent. Dat is een forse stijging ten opzichte van de 2,6 procent van de markt die het OS van Microsoft nu wereldwijd heeft.

Op korte termijn zit er even geen grote groei meer in de smartphonemarkt, meldt IDC. Wereldwijd laat deze voorheen explosieve groeimarkt nu een minimale groei zien van 1,4 procent dit jaar, aldus IDC. Dat is het laagste groeipercentage in drie jaar. In de jaren daarna trekt het weer aan. In 2016 verwachten de analisten van IDC dat er 2,2 miljard mobieltjes worden verkocht, tegen 1,7 miljard dit jaar.

Smartphones gaan het best van alle mobiele telefoons. In het vierde kwartaal van dit jaar worden er wereldwijd 224,5 miljoen van verkocht. Dat is een groei van 39,5 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2011. Van de 1,7 miljard mobieltjes die dit jaar worden verkocht, zijn er 717,5 een smartphone.

De trage groeicijfers van dit jaar hebben volgens IDC alles te maken met de economische crisis die de wereld in zijn greep houdt. Toch ziet IDC lichtpunten, en wel in de vorm van de iPhone 5 en de Samsung Galaxy S III plus een hele reeks goedkopere Androidtelefoons die nog wel goed worden verkocht. Die laatste categorie doet het vooral goed in de armere landen.

Van de besturingssystemen blijft Android dus de grootste, al wordt wel wat terrein ingeleverd bij Windows Phone dat in 2016 volgens de marktonderzoekers een aardig marktaandeel weet te bereiken. Samsung is in 2016 nog steeds de allergrootste Androidverkoper, maar LG en Sony doen dan ook nog stevig mee op deze markt.

iOS van Apple blijft op nummer twee staan met een marktaandeel dat vrijwel gelijk blijft, rond de 19 procent. Tenzij Apple besluit om goedkopere telefoons te gaan verkopen in aanvulling op de iPhone, schat IDC in dat het marktaandeel van de iPhone op dat percentage blijft steken.

IDC voorspelt dat Android zeker vier jaar aan top blijft screen shot 2012 12 04 at 12 55 18 pm 

Bron: BGR

tags:
  OnePlus 6

  We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

  Beste budgetsmartphones uitgelicht

  Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

  smartphone auto

  OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

  Samsung J2 Core

  Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

  Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

  Sony

  Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters