Ieren worden niet warm van de Palm Pre

In Ierland lijkt niemand geĆÆnteresseerd in de Palm Pre. Sinds de introductie in oktober zijn er maar 220 toestellen verkocht, wat een dieptepunt is voor Palm.

Palm Pre

Palm probeert met haar WebOS-telefoons een comeback te maken. De producent doet haar best om het WebOS geregeld te updaten en inmiddels heeft het nieuwe mobiele besturingssysteem Palm weer enigszins op de kaart gezet. Ierland lijkt echter een uitzondering te zijn. Hoewel de Palm Pre daar al geruime tijd te krijgen is, willen de Ieren er niets van weten. Uit de verkoopcijfers blijkt dat er sinds de introductie op 16 oktober nog maar 220 toestellen verkocht zijn. Omgerekend betekent dit dat er 16 Pre’s per week verkocht worden, of 2,3 per dag.

Wat de reden is voor de uitermate teleurstellende verkoopcijfers van de Pre in Ierland is onbekend. Waar de meeste landen, waaronder Nederland, uitkijken naar een release van de WebOS-telefoons, lijken de Ieren massaal de Pre te negeren. Naar verluid zou het succes in buurland Engeland ook uitgebleven zijn. Hier werden echter geen cijfers van bekendgemaakt.

Bron: Mobile Tech Addicts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bart vuijk -

  Ik weet niet of het nog actueel is, maar maanden geleden verschenen er op Youtube reviews van de Palm Pre waaruit bleek dat de software op het toestel nogal slecht presteerde ten opzichte van de Android telefoons. En da's best raar want bijvoorbeeld mijn Hero was voor een firmware update niet vooruit te branden. Als je op zoek bent naar een snelle smartphone moet je kennelijk niet bij de Pre zijn. Ik vond het best een aardig ding en dacht een maand of vijf geleden over aanschaf, maar als ie nergens normaal te krijgen is, tja dan zit ik weer minimaal een jaar onder de pannen met een ander toestel.
  Ik ben bang dat Palm het momentum volledig heeft gemist.

 2. Hans -

  Ook ik ken niemand in mijn omgeving die de Palm Pre zou willen aanschaffen, het toestel is al haast "verouderd" nu ze er uiteindelijk mee in Nederland aankomen. Ook hoor ik mensen eigenlijk nooit over de Palm Pre praten en ik heb dan ook mijn twijfels of wij hier in Nederland echt naar dit toestel zitten uit te kijken, behalve een enkeling. Uiteindelijk blijken de verkopen overal tegen te vallen. Ondertussen is er door anderen al zoveel moois in de markt gebracht en moet je je afvragen of een Palm Pre daar tussen nog wel wat bijzonders kan voorstellen. Palm heeft zijn tijd gehad en is niet in staat gebleken tijdig op een nieuwe markt te reageren. Je krijgt toch duidelijk het gevoel dat ze dan uiteindelijk maar naar Europa komen om de tegenvallende resultaten in Amerika hier goed te willen maken.:P

 3. Munikho -

  Vind het ook erg jammer, zit ergens nog steeds te wachten todat hij officieel uitkomt hier, maar heb ondertussen de hoop wel zo'n beetje opgegeven. Jammer want ik zou hem echt kopen.

 4. raptorrvl -

  Ze hebben dan ook eerst een behoorlijke buzz en hype om het toestel geen gecreƫerd, maar daarna gebeurde daar vervolgens niks meer mee in Europa. Ik denk dat ze gewoon het goede moment compleet gemist hebben.

  Als ik in persoonlijke kring nu rond kijk dan zat iedereen zo'n half jaartje geleden nog wel te wachten op de Pre. Maar momenteel hoor ik er niks meer over en kijkt men alweer meer naar andere toestellen.

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

OnePlus 5T pers

OnePlus 5T is officieel onthuld: gloednieuw design, vertrouwde prijskaartje lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Verrassing: Samsung brengt niet twee, maar drie Galaxy S9-modellen uit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters