Nieuwe iPhones worden iets duurder

Apple beloofde gisteren op het podium dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ondanks de verhoogde opslagcapaciteit en verbeterde specificaties even duur worden als hun voorgangers. Helaas geldt dat niet voor Nederland, want hier worden ze iets duurder.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 DuurderApple heeft gisteravond de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd, de nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf. De nieuwe toestellen brengen verschillende grote verbeteringen met zich mee, zoals je in ons artikel kunt lezen. Bovendien heeft het goedkoopste model van beide toestellen nu ook meer opslaggeheugen. Toch beloofde Apple op het podium dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet duurder zijn dan hun voorgangers, de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Nu blijkt dat helaas niet helemaal waar te zijn, al valt het prijsverschil erg mee. Amerikaanse consumenten hebben wel geluk, want zij kunnen voor dezelfde prijs een iPhone met een verdubbelde opslagcapaciteit en betere specificaties aanschaffen. In Nederland en andere Europese landen hebben we iets minder geluk.

Een tikkeltje duurder

Alle iPhone 7 en iPhone 7 Plus modellen zijn in Nederland twintig euro duurder dan hun voorgangers. Zo betaalde je voor het goedkoopste model van de iPhone 6s €749, terwijl je €769 neer zult moeten leggen voor het goedkoopste model van de iPhone 7. Hetzelfde geldt voor de varianten met de hoogste opslagcapaciteit. De iPhone 6s met 128GB aan opslaggeheugen kostte bijvoorbeeld €969, waar de nieuwe iPhone 7 met 256GB aan opslaggeheugen €989. Apple’s beloftes gelden dus niet voor Nederland, maar is dat heel erg als je er dubbel zoveel opslaggeheugen voor terug krijgt?

Prijsverlagingen

We hebben de prijsverhoging hoogstwaarschijnlijk te danken aan de Brexit. We komen echter beter uit dan Engeland, want de Pond heeft al helemaal een flinke klap gehad. In Duitsland zijn alle modellen overigens tien euro goedkoper. Gelukkig is er ook nog goed nieuws als het om de prijzen van Apple’s producten gaat. Het bedrijf heeft namelijk ook stilletjes de prijzen van bepaalde producten verlaagd. Zo is de iPhone 6s met 128GB aan opslaggeheugen maar liefst tweehonderd euro goedkoper geworden, waarmee het toestel nu €769 kost. De modellen met 16GB en 64GB aan opslaggeheugen zijn niet meer te koop. Hetzelfde geldt voor de iPhone 6s Plus, die ook een stuk goedkoper is geworden. Voor een compleet overzicht van alle prijzen verwijzen we je naar de officiële website van Apple.

Bron: Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters