Nieuwe iPhones worden iets duurder

Apple beloofde gisteren op het podium dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ondanks de verhoogde opslagcapaciteit en verbeterde specificaties even duur worden als hun voorgangers. Helaas geldt dat niet voor Nederland, want hier worden ze iets duurder.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7 DuurderApple heeft gisteravond de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd, de nieuwe vlaggenschepen van het bedrijf. De nieuwe toestellen brengen verschillende grote verbeteringen met zich mee, zoals je in ons artikel kunt lezen. Bovendien heeft het goedkoopste model van beide toestellen nu ook meer opslaggeheugen. Toch beloofde Apple op het podium dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus niet duurder zijn dan hun voorgangers, de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Nu blijkt dat helaas niet helemaal waar te zijn, al valt het prijsverschil erg mee. Amerikaanse consumenten hebben wel geluk, want zij kunnen voor dezelfde prijs een iPhone met een verdubbelde opslagcapaciteit en betere specificaties aanschaffen. In Nederland en andere Europese landen hebben we iets minder geluk.

Een tikkeltje duurder

Alle iPhone 7 en iPhone 7 Plus modellen zijn in Nederland twintig euro duurder dan hun voorgangers. Zo betaalde je voor het goedkoopste model van de iPhone 6s €749, terwijl je €769 neer zult moeten leggen voor het goedkoopste model van de iPhone 7. Hetzelfde geldt voor de varianten met de hoogste opslagcapaciteit. De iPhone 6s met 128GB aan opslaggeheugen kostte bijvoorbeeld €969, waar de nieuwe iPhone 7 met 256GB aan opslaggeheugen €989. Apple’s beloftes gelden dus niet voor Nederland, maar is dat heel erg als je er dubbel zoveel opslaggeheugen voor terug krijgt?

Prijsverlagingen

We hebben de prijsverhoging hoogstwaarschijnlijk te danken aan de Brexit. We komen echter beter uit dan Engeland, want de Pond heeft al helemaal een flinke klap gehad. In Duitsland zijn alle modellen overigens tien euro goedkoper. Gelukkig is er ook nog goed nieuws als het om de prijzen van Apple’s producten gaat. Het bedrijf heeft namelijk ook stilletjes de prijzen van bepaalde producten verlaagd. Zo is de iPhone 6s met 128GB aan opslaggeheugen maar liefst tweehonderd euro goedkoper geworden, waarmee het toestel nu €769 kost. De modellen met 16GB en 64GB aan opslaggeheugen zijn niet meer te koop. Hetzelfde geldt voor de iPhone 6s Plus, die ook een stuk goedkoper is geworden. Voor een compleet overzicht van alle prijzen verwijzen we je naar de officiële website van Apple.

Bron: Apple

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters