iGo en Navigon navigeren richting het Android OS

De twee softwarepakketten voor de iPhone zullen ook hun eerste stappen gaan zetten richting het Android OS. Navigon en iGo zullen binnenkort een Android-versie vrijgeven van hun navigatiesoftware.

Navigatie lijkt tegenwoordig een belangrijke factor te worden in het succes van een platform. Eerst waren er nog veel klachten over het Apple OS dat de eerste twee jaar slechts kon beschikken over Google Maps, maar na de aankondigingen van navigatiesoftware van TomTom, Navigon en Sygic voor de iPhone is het platform echt geaccepteerd door de rijdende gebruikers. Het Android OS moet het vooralsnog zonder navigatiesoftware doen maar daar wist Google vorige maand flink wat verandering in te brengen. Ondanks de gratis navigatie van Google gaan nu ook Navigon en iGo het proberen op het Android OS. In het begin zullen ze uiteraard hun marktaandeel vooral proberen te vergaren in Europa maar de vraag is hoe lang dat zo zal blijven aangezien Google vast plannen zal hebben om zijn navigatie voor Android naar Europa te brengen.

Navigon heeft al laten weten dat het zijn software niet een-op-een gepoort heeft vanaf de iPhone maar voor Android helemaal opnieuw begonnen is. Deze week zal Navigon bekendmaken wanneer we de applicatie kunnen verwachten op Android. De producent van iGo heeft alleen nog laten weten bezig te zijn met navigatie voor Android, het is echter nog niet bekend wanneer we deze mogen gaan verwachten. Prijzen van beide applicaties zijn eveneens onbekend.

iGO Android

 

Navigon Android

 

Bron: iGo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. eluxzen -

  Momenteel gebruik ik Ovi Maps op mijn Nokia, en sinds dat gratis is bevalt het me zeer goed. De overstap naar Android wil ik wel maken maar dan zie ik graag een gratis navigatie tool zoals Ovi Maps beschikbaar en dat mis ik vooralsnog (de Google Maps Navigation hacks voor buiten de VS daargelaten)

 2. Roderick -

  Let wel: Igo voor android = Igo Amigo
  Igo voor WinMo = Igo nav n go

  houdt in: amigo = versimpeld
  nav n go = uitgebreid en heb ik super goede ervaring mee.

 3. Hans -

  Als iGo voor Android beschikbaar komt is dat voor mij waarschijnlijk het laatste zetje wat nodig is om m'n Touch Diamond aan de wilgen te hangen. iGo vind ik veruit het beste navigatie-pakket voor het Windows Mobile platform. Over de nu beschikbare software voor Android zoals Co-Pilot hoor ik toch wel zeer gemengde verhalen.

 4. Bart Vuijk -

  Voor Android is al enkele manaden flink wat navigatiesoftware beschikbaar hoor. N-Drive, Sygic Mobile, en CoPilot.

  Ik zou ze alledrie echter met plezier inruilen voor één TomTom. Blijft toch the king als het gaat om navigeren.

  Maar als Igo uitkomt zou ik daar ook al redelijk tevreden mee zijn. Dat werkt ook goed, zij het iets ingewikkelder dan het heerlijk minimalistische TomTom.

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters