iGo en Navigon navigeren richting het Android OS

De twee softwarepakketten voor de iPhone zullen ook hun eerste stappen gaan zetten richting het Android OS. Navigon en iGo zullen binnenkort een Android-versie vrijgeven van hun navigatiesoftware.

Navigatie lijkt tegenwoordig een belangrijke factor te worden in het succes van een platform. Eerst waren er nog veel klachten over het Apple OS dat de eerste twee jaar slechts kon beschikken over Google Maps, maar na de aankondigingen van navigatiesoftware van TomTom, Navigon en Sygic voor de iPhone is het platform echt geaccepteerd door de rijdende gebruikers. Het Android OS moet het vooralsnog zonder navigatiesoftware doen maar daar wist Google vorige maand flink wat verandering in te brengen. Ondanks de gratis navigatie van Google gaan nu ook Navigon en iGo het proberen op het Android OS. In het begin zullen ze uiteraard hun marktaandeel vooral proberen te vergaren in Europa maar de vraag is hoe lang dat zo zal blijven aangezien Google vast plannen zal hebben om zijn navigatie voor Android naar Europa te brengen.

Navigon heeft al laten weten dat het zijn software niet een-op-een gepoort heeft vanaf de iPhone maar voor Android helemaal opnieuw begonnen is. Deze week zal Navigon bekendmaken wanneer we de applicatie kunnen verwachten op Android. De producent van iGo heeft alleen nog laten weten bezig te zijn met navigatie voor Android, het is echter nog niet bekend wanneer we deze mogen gaan verwachten. Prijzen van beide applicaties zijn eveneens onbekend.

iGO Android

 

Navigon Android

 

Bron: iGo

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters