Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties

Eindelijk, je kunt de nieuwste iPhones van Apple draadloos opladen. Ikea brengt al een tijdje accessoires uit waarmee je gadgets draadloos op kunt laden. De Zweedse gigant wijst daarop met een serie aan gevatte advertenties.

iPhone 8 en iPhone X: draadloos opladen

Ah, Ikea, de meubelboer met zijn Zweedse gehaktballetjes en net wat te felle kleuren. Althans, meubelboer is eigenlijk een beetje oneerbiedig. De Zweedse gigant kun je ook gerust een innovator noemen. Wist je bijvoorbeeld dat het bedrijf uitgebreid onderzoek doet naar augmented reality? Daar kun je hier meer over lezen.

Apple kondigde onlangs de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X aan. Een van de nieuwigheden is dat je de nieuwe iPhones draadloos op kunt laden. Apple kondigde het, zoals verwacht, aan alsof het om een innovatieve zet gaat. Ondertussen worden er al vijf jaar lang draadloos oplaadbare Android smartphones uitgebracht.

Apple iPhone 8

Toch is het belangrijk dat Apple dit heeft gedaan. Ook gebruikers van Android smartphones profiteren ervan. Wanneer Apple namelijk een bepaalde accessoire ondersteunt, zullen veel meer accessoirefabrikanten en winkelketens erin gaan investeren. Opeens zul je in meer winkels oplaadpads voor je telefoon vinden. De techgigant maakt gebruik van een algemene standaard, dus je kunt er ook met je Galaxy gebruik van maken.

Ikea’s marketingafdeling scoort

Ikea is wat dat betreft een koploper. De Zweedse winkelketen verkoopt al enkele jaren meubels met ingebouwde oplaadpads. Zo kun je op de bank chillen, terwijl je telefoon ligt op te laden op je armleuning. Of denk aan een bureaulamp, waarvan de voet je tablet op kan laden. Praktisch toch?

Voor Ikea is de aankondiging van Apple dus geweldig nieuws. Maar goed, dan moet de consument wel weten dat Ikea’s accessoires bestaan. Gelukkig had de marketingafdeling van de meubelgigant een goed idee: Apple’s beroemde oneliners gebruiken, waarbij lichtelijk de spot met de techgigant wordt gedreven.

iKea iPhone draadloos opladen iKea iPhone draadloos opladen

Apple staat bijvoorbeeld bekend om zijn grootse uitspraken. Bij het minste of geringste wordt “This changes everything” geroepen. Ikea maakt daar “This charges everything” van. Ook de nostalgische klassiekertjes worden erbij gehaald. “Think different” wordt “Link different”. Ook “One more thing” wordt scherp ingezet.

iKea iPhone draadloos opladen iKea iPhone draadloos opladen iKea iPhone draadloos opladen

De advertenties maken reclame voor Riggad, een bureaulamp die je telefoon kan opladen. Goed nieuws: de gadget is ook in Nederland te koop. Door de oplaadtechnologie zijn dit soort producten echter wel wat duurder dan je van Ikea gewend bent. De Riggad kost bijvoorbeeld 59.99 euro.

Aan de andere kant: voor een losse oplaadpad ben je ook zo een paar tientjes kwijt. Check hier alle producten van de Zweedse gigant die je gadgets draadloos op kunnen laden. Of check de vooruitstrevende augmented reality-app van Ikea.

Via: DesignTaxi

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters