Ikea Trådfri: Ikea introduceert betaalbare slimme verlichting, met een twist

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over jouw het slimme systeem van Ikea!

Ikea heeft officieel Trådfri onthuld, een serie van smart home producten. De slimme lampen zijn vanaf eind deze maand wereldwijd te koop.

Ikea Trådfri: een smart home wordt betaalbaar

In bijna elke huiskamer is wel een meubel van Ikea te vinden. De Zweedse keten heeft voor een mooi prijsje alle ingrediënten die je nodig hebt om een huis smaakvol in te richten. Daar horen anno 2017 natuurlijk slimme lichten bij. Gelukkig gaat Ikea je binnenkort helpen met het realiseren van je eigen smart home. Trådfri, een serie met smart home producten, is vanaf eind deze maand wereldwijd verkrijgbaar.

Trådfri Ikea smart home

Trådfri betekent draadloos in het Zweeds. Het systeem is gebaseerd op dezelfde standaard als Philips Hue. Handig! De kern van Ikea’s systeem is een klein apparaatje dat je lampen aanstuurt via het internet. Het zou Ikea niet zijn als het niet met een agressieve prijs de strijd aan gaat met de concurrentie: voor rond de tachtig euro heb je al een hub, een afstandsbediening en twee lampen. Daarnaast is er natuurlijk ook een officiële app.

De producten zijn al op de website van Ikea te vinden. Het meest opvallende onderdeel is de dimmer, die in onderstaande video wordt gedemonstreerd. Je kunt je lichten dimmen door het apparaatje in je hand te laten rollen. Interesting… De dimmer kan overigens ook onafhankelijk van het systeem gebruikt worden. Voor iets meer dan dertig euro heb je al een dimmer en een lamp.

Verschillende opties

De standaard LED-lampen hebben drie kleurtemperatuur-opties: 2200K, 2700K en 4000K. Elke lamp houdt het volgens Ikea ongeveer 25.000 uur vol. Je kunt de gadgets in verschillende formaten krijgen. Naast de standaard E27-fitting zijn er ook de kleinere GU10- en E14-formaten. Overigens heeft Philips Hue ook sinds kort lampen voor kleinere fittingen. Ideaal voor sfeerverlichting.

Ikea smart home Trådfri

Ook zijn er LED-panelen genaamd Floalt, platte plafondlampen. Binnenkort wordt het pas echt interessant. De Zweedse gigant komt namelijk ook met allerlei slimme uitbreidingen van bestaande productlijnen. Denk bijvoorbeeld aan verlichte deurtjes voor kasten, die je met het Trådfri-systeem kunt aansturen. En dat is nog maar het begin. Eindelijk wordt het betaalbaar om je eigen smart home te realiseren. Thanks Ikea!

In dit artikel leggen we je uit waarom Amazon de heerser van de smart home markt is. Wist je trouwens dat je voor een lage prijs een complete bioscoop in huis kunt halen?

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters