iMate heeft een erg slecht jaar achter de rug

iMate, producent van PDA`s en Smartphones, heeft het afgelopen jaar een verlies gemaakt 3,1 miljoen euro. iMate ziet de toekomst echter nog rooskleurig in.

De problemen zouden zijn ontstaan na het tekenen van contracten met drie toeleveranciers in Azië: Inventec Corporation, Tech Faith Intelligent Handset Technology en Arima Communications Corporation. Zij gingen nieuwe producten gaan ontwikkelen, maar hadden onvoldoende voorraad om de orders te vervullen. Daarna doemden zich kwaliteitsproblemen met andere voorraden op waardoor producten moesten worden teruggehaald. De hoeveelheid verkochte iMate-producten bleeft daardoor achter bij de verwachting, vooral in Europa en Amerika.

Echter heeft iMate een jaar geleden bekend gemaakt dat ze stoppen met het verkopen van producten die gemaakt zijn door HTC. In Nederland moest iMate het vooral van die producten hebben en wereldwijd was dat niet anders. Doordat HTC zijn eigen naam is gaan gebruiken en Qtek eruit had gegooid, heeft iMate een grote concurrent erbij gekregen en dat heeft mede tot het slechte resultaat geleid.

iMate zit ook nog midden in een grote reorganisatie waarbij 25% van het personeel op straat is gezet, maar Morrison houd hoop:
“It has been a challenging but pivotal year for i-mate. Difficult but necessary steps have been taken to strengthen the business to ensure the problems experienced during the year are not repeated. With multiple supplier agreements, a growing geographical footprint, a broader product mix, and our ongoing excellent relationship with Microsoft, I remain positive about the growth opportunities available to the group.”

iMate verwacht later dit jaar de productie op pijl te hebben en daardoor grotere aantallen naar de winkels te kunnen verschepen. Ook zitten er een aantal nieuwe producten in de buis die het bedrijf er weer boven op moet helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters