iMate heeft een erg slecht jaar achter de rug

iMate, producent van PDA`s en Smartphones, heeft het afgelopen jaar een verlies gemaakt 3,1 miljoen euro. iMate ziet de toekomst echter nog rooskleurig in.

De problemen zouden zijn ontstaan na het tekenen van contracten met drie toeleveranciers in Azië: Inventec Corporation, Tech Faith Intelligent Handset Technology en Arima Communications Corporation. Zij gingen nieuwe producten gaan ontwikkelen, maar hadden onvoldoende voorraad om de orders te vervullen. Daarna doemden zich kwaliteitsproblemen met andere voorraden op waardoor producten moesten worden teruggehaald. De hoeveelheid verkochte iMate-producten bleeft daardoor achter bij de verwachting, vooral in Europa en Amerika.

Echter heeft iMate een jaar geleden bekend gemaakt dat ze stoppen met het verkopen van producten die gemaakt zijn door HTC. In Nederland moest iMate het vooral van die producten hebben en wereldwijd was dat niet anders. Doordat HTC zijn eigen naam is gaan gebruiken en Qtek eruit had gegooid, heeft iMate een grote concurrent erbij gekregen en dat heeft mede tot het slechte resultaat geleid.

iMate zit ook nog midden in een grote reorganisatie waarbij 25% van het personeel op straat is gezet, maar Morrison houd hoop:
“It has been a challenging but pivotal year for i-mate. Difficult but necessary steps have been taken to strengthen the business to ensure the problems experienced during the year are not repeated. With multiple supplier agreements, a growing geographical footprint, a broader product mix, and our ongoing excellent relationship with Microsoft, I remain positive about the growth opportunities available to the group.”

iMate verwacht later dit jaar de productie op pijl te hebben en daardoor grotere aantallen naar de winkels te kunnen verschepen. Ook zitten er een aantal nieuwe producten in de buis die het bedrijf er weer boven op moet helpen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters