Apple brengt iMessage naar iCloud: overal je berichten up-to-date

iMessage komt naar iCloud. Dat heeft Apple tijdens zijn jaarlijkse WWDC-keynote bekend gemaakt. Het lijkt een simpele update, maar de iCloud integratie is de volgende grote stap voor het chat-platform.

iMessage komt naar iCloud

iMessage is een van de grootste redenen dat iOS-gebruikers niet naar Android over willen stappen. Enkel eigenaren van een gadget van Apple kunnen immers via de chatdienst met elkaar chatten. Overstappen naar een ander besturingssysteem betekent dus automatisch dat je buitengesloten wordt. Niet de meest gebruikersvriendelijke manier van werken, maar voor Apple is het natuurlijk prachtig.

iMessage voor Android

Apple kondigde tijdens zijn jaarlijkse WWDC-keynote aan dat iMessage naar iCloud komt. Dankzij de iCloud-integratie kun je overal bij je berichten. Of je nou een iPhone, iPad of Macbook gebruikt. Alles blijft up-to-date, ook de bewerkingen die je uitvoert.

Dat betekent dus dat als je een bericht op je iPhone verwijdert, dat datzelfde bericht ook verdwijnt op je Mac. Daarmee maakt de techgigant korte metten met een van de meest irritante nadelen van zijn chatdienst.

Direce betalingen met Apple Pay

Daar blijft het echter niet bij. De app drawer in iMessage heeft namelijk ook een flinke opfrisbeurt gekregen. De iCloud-integratie zorgt er bovendien voor dat je backups een stuk kleiner worden. Bijna al je berichten worden immers in de iCloud opgeslagen, in plaats van op je lokale apparaat. Enkel de meest recente chats worden lokaal opgeslagen.

iMessage Apple

Ook wordt Apple Pay nu geintegreerd in de chat-app van Apple. Zo kun je direct binnen iMessage geld overmaken naar de personen waarmee je chat. Er komt dus geen vervelend gedoe met de app van je bank meer aan te pas. Althans, als je in een land woont waar Apple Pay wordt ondersteund.

Eind vorig jaar werd er al een zeer grote update voor iMessage uitgerold. Extensies van derde partijen, stickers, emoji animaties en andere toevoegingen transformeerden de simpele chat-app tot een uitgebreid platform. Daarin gaat Apple dus Facebook Messenger, WhatsApp en Snapchat achterna.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters