iMessage versleuteling gekraakt

Onderzoekers van de Johns Hopkins Universiteit in de Verenigde Staten hebben de versleuteling van Apple’s iMessage gekraakt. De onderzoekers kunnen hiermee foto’s en video’s aftappen van een iMessage-gesprek.

Veiligheid

Het is een topic wat de laatste tijd veel in het nieuws is. Hoe veilig zijn smartphones en hoe makkelijk zijn apps te kraken? Matthew Green van de Johns Hopkins Universiteit heeft bewezen dat smartphonefabrikanten en ontwikkelaars nog achterlopen. Ze hebben iMessage gekraakt waardoor verzonden foto’s en video’s onderschept kunnen worden.

ManipulatieApple

Matthew Green heeft aan de Washington Post uitgelegd dat er een lek is in de app. Hij heeft samen met een onderzoeksteam een server van Apple nagebootst op zijn werkplek waarmee hij de iPhone manipuleert. Het toestel denkt dat een Apple server toegang vraagt waardoor hij specifieke informatie kan bemachtigen. Hiervoor heeft hij speciale software geschreven. De server stuurt elke keer een nieuwe encryptiesleutel met 64 tekens. Zodra er een teken correct is geeft de iPhone een melding. Op deze manier kan de server berichten ontcijferen.

iMessage

Green heeft het lek doorgegeven aan Apple. Het bedrijf heeft gezegd dat er met de iOS 9.3-update een patch komt voor het lek zodat dit in de toekomst niet meer mogelijk is. Apple heeft met de iOS 9-update al een lek gedicht met iMessage, maar met de 9.2-versie is er weer een ander lek ontstaan.

FBIiMessage

Apple is de laatste tijd al vaak in het nieuws vanwege de encryptie van iPhones. Het bedrijf is verwikkeld in een juridische strijd met de FBI omtrent het kraken van een iPhone voor de Amerikaanse rechtbank. Die versleuteling is kennelijk beter gedaan dan die van iMessage. Het bedrijf moet morgen in de rechtbank verschijnen om zichzelf te verdedigen.

Bron: Washington Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters