‘Apple experimenteert met iMessage voor Android’

Uit nieuwe informatie blijkt dat Apple bezig is met het ontwerpen van iMessage voor Android. Of de chat-app ook daadwerkelijk naar Google’s besturingssysteem komt is nog onduidelijk.

iMessage

iMessage voor AndroidApple’s exclusieve software is een belangrijke reden die veel consumenten ervan weerhoudt om naar een Android toestel over te stappen. Neem bijvoorbeeld iMessage, de chatdienst die enkel op producten van Apple werkt. Soms duiken er nieuwe methodes op die dan net zo snel weer de kop worden ingedrukt, maar het komt er op neer dat je bij het overstappen op Android al je iMessage groepsgesprekken achter moet laten. Het lijkt dan ook essentieel dat Apple iMessage exclusief houdt.

Platform

Daar kan echter verandering in komen. Wellicht kan Apple namelijk meer profiteren van een grotere groep gebruikers dan de exclusiviteit. Hetzelfde gebeurde bij Apple Music, waar Apple natuurlijk meer geld kon verdienen dankzij alle Android gebruikers die een abonnement namen. Voor iMessage geldt dat ook steeds meer nu Apple zijn chat-app echt als een platform presenteert, waarvoor anderen kunnen ontwikkelen. Het zou dus kunnen dat de chat-app van het bedrijf binnenkort ook de overstap maakt naar Google’s besturingssysteem.

iMessage voor Android

Uit nieuwe informatie blijkt namelijk dat Apple naar verluidt mockups heeft gemaakt voor een Android-versie van iMessage. Dat beweert John Gruber, een bekende journalist met betrouwbare bronnen binnen Apple. Verschillende mockups zouden de ronde doen binnen het bedrijf, van een versie met het typische iOS-ontwerp tot een variant die de richtlijnen van Google’s Material Design nauwlettend volgt. Het lijkt er dus op dat Apple in ieder geval naar de mogelijkheid kijkt. Eerder dit jaar deden er zelfs geruchten de ronde dat Apple dit najaar nog de Android-versie van iMessage aan zou gaan kondigen.

iMessage voor Android

Afwachten

Toch hoeft deze informatie in principe niks te betekenen. Het is logisch dat een groot bedrijf als Apple naar dit soort mogelijkheden kijkt, maar het zou zomaar kunnen dat het bedrijf alsnog besluit om zijn app exclusief te houden. Het beschikbaar maken van iMessage op Android zou er toe kunnen leiden dat meer consumenten overstappen, maar dat kun je van beide kanten beargumenteren. iMessage kan immers ook als een voorproefje op iOS gezien worden. Het blijft dus een kwestie van afwachten wat voor beslissing Apple neemt.

Bron: Daring Fireball

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Faas -

    Typisch weer:”Hetzelfde gebeurde bij Apple Music, waar Apple natuurlijk meer geld kon verdienen dankzij alle Android gebruikers die een abonnement namen. ”

    Het zou de schrijver sieren (eventuele) onderbuikgevoelens even terzijde te schuiven en gewoon een neutraal en informatief stuk schrijft over een dienst van een bepaald bedrijf. De meeste bedrijven willen namelijk wel winst maken, hoeft niet steeds vermeld te worden.
    Verder is Apple Music mede door druk van de platenmaatschappijen ook voor Android en Windows beschikbaar gesteld. Die willen immers dat “hun” materiaal zo breed mogelijk aangeboden kan gaan worden. (Ook vast vanuit een “winst” oogmerk :-))

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters