Importverbod Samsung Galaxy Nexus in VS tijdelijk opgeheven

Het importverbod dat een Amerikaanse rechter afkondigde voor de Samsung Galaxy Nexus is weer tijdelijk opgeheven. In hoger beroep hebben de advocaten van Samsung dat gedaan gekregen.

Galaxy Nexus

Rechter Lucy Koh baarde opzien door de import van het laatste Google-vlaggenschip te verbieden in Amerika, nog voordat de rechtszaak over omstreden patenten tussen Apple en Samsung goed en wel was begonnen. Apple eiste en kreeg dat verkoopverbod omdat het bedrijf aannemelijk wist te maken dat er tientallen miljoenen aan marktaandeel werd verloren.

Een en ander betekent dat het toestel nu weer in de Amerikaanse (web)winkels mag worden gelegd. Overigens is het importverbod maar tijdelijk opgeheven. Apple heeft een week de tijd om deze beslissing weer aan te vechten, dus over zeven dagen kan de situatie weer anders zijn.

De eigenlijke rechtszaak begint pas op 26 juli. Apple beweert dat de Galaxy Nexus diverse patenten van de fabrikant schendt. Een zoekfunctie op de Galaxy Nexus is het belangrijkste wapen van Apple. Overigens is Google al van plan om dat stukje software te wijzigen, zodat niet alleen het patentgezeur ophoudt, maar het ook gewoon beter werkt. De patch wordt ergens volgende week verwacht.

Momenteel is via de Amerikaanse Google Play Store de Galaxy Nexus nog niet te krijgen, hoewel het toestel inmiddels mag worden verkocht. Wellicht wachten Google en Samsung totdat de patch is verwerkt, om zo onder een mogelijk importverbod uit te komen.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters