Importverbod Samsung Galaxy Nexus in VS tijdelijk opgeheven

Het importverbod dat een Amerikaanse rechter afkondigde voor de Samsung Galaxy Nexus is weer tijdelijk opgeheven. In hoger beroep hebben de advocaten van Samsung dat gedaan gekregen.

Galaxy Nexus

Rechter Lucy Koh baarde opzien door de import van het laatste Google-vlaggenschip te verbieden in Amerika, nog voordat de rechtszaak over omstreden patenten tussen Apple en Samsung goed en wel was begonnen. Apple eiste en kreeg dat verkoopverbod omdat het bedrijf aannemelijk wist te maken dat er tientallen miljoenen aan marktaandeel werd verloren.

Een en ander betekent dat het toestel nu weer in de Amerikaanse (web)winkels mag worden gelegd. Overigens is het importverbod maar tijdelijk opgeheven. Apple heeft een week de tijd om deze beslissing weer aan te vechten, dus over zeven dagen kan de situatie weer anders zijn.

De eigenlijke rechtszaak begint pas op 26 juli. Apple beweert dat de Galaxy Nexus diverse patenten van de fabrikant schendt. Een zoekfunctie op de Galaxy Nexus is het belangrijkste wapen van Apple. Overigens is Google al van plan om dat stukje software te wijzigen, zodat niet alleen het patentgezeur ophoudt, maar het ook gewoon beter werkt. De patch wordt ergens volgende week verwacht.

Momenteel is via de Amerikaanse Google Play Store de Galaxy Nexus nog niet te krijgen, hoewel het toestel inmiddels mag worden verkocht. Wellicht wachten Google en Samsung totdat de patch is verwerkt, om zo onder een mogelijk importverbod uit te komen.

Bron: Android Authority

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters