In 2011 zijn er 73 miljoen tablets verscheept

Uit onderzoek van Display Search blijkt dat er in 2011 wereldwijd 73 miljoen tablets zijn verkocht. De stijging van de afzet zal volgens de onderzoekers in 2012 meer dan 25 procent worden.

Volgens Display Search zijn er het afgelopen jaar niet minder dan 73 miljoen tablets verscheept wereldwijd naar winkels. Dit wil niet zeggen dat ook dat aantal verkocht is aan consumenten, maar inkopers hebben wel voor 73 miljoen stuks aan orders afgenomen van de fabrikanten. Het bedrijf verwacht dan ook de komende jaren een flinke groei van de afzet. Volgens de onderzoekers zullen er in 2017 383. miljoen tablets verkocht gaan worden wereldwijd.

In 2012 zal het aantal nog eens met een kwart gaan toe nemen en deze stijgende lijn zal de komende vijf jaar flink door trekken. Tablets zullen volgens de onderzoekers notebook computers niet gaan inhalen, maar desondanks is wel duidelijk dat een nieuwe markt op het punt staat van een groeispurt. De onderzoekers verwachten vooral veel tablet geweld in de tweede helft van 2012. Dit zou ondermeer komen doordat Windows 8 dan uit zal gaan komen voor tablets. Ook is een duidelijk trend te zien dat tablets steeds krachtiger worden middels dualcore en quadcore-processors. Daarnaast zal ook de schermkwaliteit dit jaar flink toe gaan nemen, aldus het onderzoek.

Tablet markt 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via