In 2011 zijn er 73 miljoen tablets verscheept

Uit onderzoek van Display Search blijkt dat er in 2011 wereldwijd 73 miljoen tablets zijn verkocht. De stijging van de afzet zal volgens de onderzoekers in 2012 meer dan 25 procent worden.

Volgens Display Search zijn er het afgelopen jaar niet minder dan 73 miljoen tablets verscheept wereldwijd naar winkels. Dit wil niet zeggen dat ook dat aantal verkocht is aan consumenten, maar inkopers hebben wel voor 73 miljoen stuks aan orders afgenomen van de fabrikanten. Het bedrijf verwacht dan ook de komende jaren een flinke groei van de afzet. Volgens de onderzoekers zullen er in 2017 383. miljoen tablets verkocht gaan worden wereldwijd.

In 2012 zal het aantal nog eens met een kwart gaan toe nemen en deze stijgende lijn zal de komende vijf jaar flink door trekken. Tablets zullen volgens de onderzoekers notebook computers niet gaan inhalen, maar desondanks is wel duidelijk dat een nieuwe markt op het punt staat van een groeispurt. De onderzoekers verwachten vooral veel tablet geweld in de tweede helft van 2012. Dit zou ondermeer komen doordat Windows 8 dan uit zal gaan komen voor tablets. Ook is een duidelijk trend te zien dat tablets steeds krachtiger worden middels dualcore en quadcore-processors. Daarnaast zal ook de schermkwaliteit dit jaar flink toe gaan nemen, aldus het onderzoek.

Tablet markt 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters