In 2015 meer mobiele internetgebruikers dan 'vaste' in de VS

De onderzoekers van IDC hebben berekend dat over een dikke vier jaar, in de VS meer mensen via mobiele verbindingen het internet op gaan dan achter een vaste verbinding. Smartphones en tablets nemen het over van PC’s op dit vlak.

internet

Een aantal ontwikkelingen wijst erop dat meer mensen straks via hun smartphone of tablet het internet gaan verkennen, dan via de PC thuis. Smartphones beginnen het op de mobiele telefoonmarkt over te nemen van gewone mobiele telefoons, of featurephones, waar je niet mee het internet op kunt. Voorspeld wordt dat de smartphone- en vooral de tabletverkoop de komende jaren zal exploderen. Als gevolg daarvan groeit het aantal mensen dat via zo’n mobiel apparaat het internet op gaat, met bijna zeventien procent per jaar tussen nu en 2015.

Gelijktijdig krimpt het aantal mensen dat de PC gebruikt om internet op te gaan. Deze ontwikkeling is eerst in de VS te zien, en kort daarna in West-Europa en Japan.

Wereldwijd groeit het aantal internetgebruikers van twee miljard in 2010 naar 2,7 miljard in 2015. Dan heeft 40 procent van de wereldbevolking toegang tot internet. Winkelen via internet groeit van 708 miljard dollar in 2010 naar 1285 miljard dollar in 2015, wat een groei betekent van bijna dertien procent. Online adverteren leverde vorig jaar wereldwijd 70 miljard dollar op, en dat verdubbelt bijna in 2015.

De veranderingen zijn zo groot en gaan zo snel, en er gaat zoveel geld in om, dat IDC alvast waarschuwt dat alleen al door het sterk groeiende aantal mobiele internetgebruikers het karakter van het hele internet zal veranderen. Maar aan voorspellingen hoe dat gaat gebeuren, waagt IDC zich niet.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      1. bartvuijk -

        ''708 miljoen dollar''. En zo blijven we aankloten 😉 nu maar ff 70 milJARD van gemaakt. Sorry ;);)

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters